Toysdaily 玩具日報

查看: 13159|回復: 14

[其他] 玩具白色變黃修復法....我吾明....

無意在網上找到一個網頁, 於其中佢有D方法令已變黃的白色玩具修復成雪白...但我看不明那些 法文定西班牙定葡萄牙文(定是其他文?)內容...
http://blog.mdverde.com/
睇相就好勁, 有無大大明個內容...指點吓....
先前TD有個貼教人的...
可惜那個貼應該已經石沈大海了吧?
希望那位大大能夠看見這個貼子
然後出手相忙吧...
http://www.hk-tf.com/discuz/upload/viewthread.php?tid=12279

如要係用咁D化學品浸甩D色佢, 不過做完後膠質會變脆, 要小心D
大大, 呢D係西班牙文(用Google查到!), 小弟剛剛用Google翻譯試過, 勉強都睇得明, 不過太長所以唔post喺度, 大大可以去Google試吓!
回復 3# sdmiracle

THX...提醒.
回復 4# 半田健人_555

THX...明白, 去試睇吓先....
但係最驚係令D膠變脆。

我試過,都 ok 既;但半年左右又黃番。
http://hk.myblog.yahoo.com/iamsiu-man/article?mid=5927
浸完拎去當新賣....
浸完拎去當新賣....
kamitodemo 發表於 1-3-2010 07:53 AM

嘩......咁無人性......
回復 10# kimkim

真係幾人渣 都有...
回復 2# 凱獸王

i want it as well.
頭像被屏蔽
我怕我隻獨角獸遲早會變到咁:79:
我試過,都 ok 既;但半年左右又黃番。
hk小文 發表於 1-3-2010 07:13 AM

今日問過D化工公司 問左近30間至有一間有 50%的 但一買就要買30公斤 所以都係買住藥房6%果d試住先