Toysdaily 玩具日報

點解完全無人講BIO5 AE??

睇黎TD班友仔已經完全死於MHFO手上....

今次我要講下既係....有無攪錯, 行貨原來係"日本版"...
我本身都覺得奇怪架啦, 上次引入行貨叫RE5, 今次又變返BIO5
我仲以為SCEH同CAPCOM ASIA識做刻意做一批將個標題改返既版本黎迎合亞洲市場.
點知佢原來引入黎既係日本版., 本來問題不大既..
但係對於早就買左RE5行版既我地, 個果SAVE係完全唔可以繼承
邊Q咁得閒由頭打多一次呀, 頂佢...
或者等PSN/Xbox live DLC 會跟番RE 5 而唔係Bio5?
3月9日出RE 5 GE行貨,可以繼承之前個果SAVE
3月9日出RE 5 GE行貨,可以繼承之前個果SAVE
Shabo 發表於 1-3-2010 12:15 PM

有鬼用咩, GE係XBOX360既, 都唔關我地用PS3既玩家事...:31:
有鬼用咩, GE係XBOX360既, 都唔關我地用PS3既玩家事...
side3net 發表於 1-3-2010 12:29 PM

唔係喎,PS3出碟喎隻GE,我都等緊佢。
唔係喎,PS3出碟喎隻GE,我都等緊佢。
Shabo 發表於 2-3-2010 10:25 AM

咁賤?
唔係呀!
golden edition係for resident evil(入碟選單畫面既標題)架!唔只xb360既
有部分玩家等唔切所以買左alternative edition,開機先知唔對應;不過佢地都唔介意玩多次~(我就真係唔會再花時間喇..:56:)
我都等緊佢+1!:71:
(不過,alternative edition今次又係有雙封面,又叫「行貨」,先至引起呢d誤會...所以佢出之前我都問清楚個店員,好彩佢都誠實唔會呃我買game~~)