Toysdaily 玩具日報

查看: 12027|回復: 22

[改造交流] 遲來的賀年作品:SCM MS 07B老虎。(光刀版)

遲來的賀年作品:SCM MS 07B老虎。
由於天氣關系,加上頻繁的賀年活動。所以遲大到的虎年作---SCM MS 07B老虎而家先搞掂。
格納庫內的老虎。

今次試試做舊化(經驗不足,重手咗 。)
正面

側面

背面

一流的可動性係購買的主因!

多手的我同佢加燈(上咗癮)
獨目啟動!

引擎開動!

老虎的特色:鴛鴦手
拳擊!

炮轟!

新的盾牌設計,光刀可以夾埋落去!

左盾右刀。

劈!

對打!(V 仔客串)

後話:係1/144的可動模型同玩具當中,雙手揸刀/劍姿勢最自然應該係SCM系列。希望呢個系列可以出多d款就好!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
Definitely a very good toy indeed!  CHing's weathering is good!
好正,請問買咩材料做舊化,及用咩方法?~~THX.
大大, 改得好正, 尢其加燈, 真係正到不得了!:71:
小弟覺得SCM EX係好玩兼抵玩的系列, 我同大大一樣, 希望哩個系列出多D款:D
good job pal!:71:
呢隻真係好正, 我o個隻已經比我玩到鬆晒
大刀加燈好正~
SCM Ex呢個景品系列響AOU Show 2010都無新品公佈........好可惜:42:
VERY GOOD AR~:71::71::71:
綠老虎~~~~~~~~
post擺得好型呀~:71:
加燈...正
姿勢...形
加燈真係好正. :71:
Thanks for sharing.
對對對~~加燈效果很好呢~~:71::61:
Nice lighting idea~
回復 3# officeboy3988
先用水膠彩,全隻洗塗。之後用明啞噴!