Toysdaily 玩具日報

查看: 16752|回復: 16

[個人收藏] 超人有幾多個十年?!SSAF-1 Ultraman Tiga Multi Type

bandai 「ウルトラの星計画」系列 2000年出品
多面睇
P1050770.JPG P1050774.JPG
P1050772.JPG P1050778.JPG
付属品 Guts Wing 1架 手掌6隻 及[神奇變身器]原名「スパークレンス」
P1050786.JPG P1050796.JPG
P1050779.JPG P1050806.JPG
將[神奇變身器]置於胸前時限燈便會變色「紅燈時會一泛一泛的」
P1050776.JPG P1050777.JPG
包裝及説明書
P1050809.JPG P1050811.JPG
P1050812.JPG P1050813.JPG
擺下pose
扮下大隻
高度比
扮下夜景
個人認為除了腰部太幼之外[可自行内加東西改善]身形真的不錯
可動方面 頭部左右前後只能動少許 手部OK 大比則較弱 不能去到90度 整体一般
上色不算完美但一定比m記好「以我隻m記吉田比較」
再加上着燈及小道具及一個堅固的素體 雖然已是十年前出品 跟m記今天出那隻比 還是勝了幾條街呢:71:
以上    謝謝
:77: :77: :77:

真係好正
出得好似呀
最尾果幾張好有真實感..似望住1:1 gundam既感覺...Thanks for sharing!:$
好正, this Tiga is much better. :71:
呢隻有海洋堂幫手,造型有返咁上下。要入返亦不難,重平過M記嗰隻。似乎BM比M記自己出會有較高質數嘅保證只係拉打系列

都有大大post了BM迪加了,除非有補充,否則都唔出新post了
回復 1# Tachikoma

贊同:$
哩隻真係好正~~~引死人咩~~~:no:

唯獨係背脊拉鍊條邊粗大左d....
:D 型、英、帥、靚、正!
:49: M記真出醜!
可唔可以填充下条腰的?如果拆得开的话我就入呢只算了,RAH果只真系好失望
BM should be regret that the quality of their Tiga figure is so worst!
可唔可以填充下条腰的?如果拆得开的话我就入呢只算了,RAH果只真系好失望
mr.elljay 發表於 1-3-2010 04:58 PM

可以的.因為個開關燈制在背後腰間.
mr.elljay 發表於 1-3-2010 04:58 PM

背脊有拉鍊可拉開放東西入去的
最尾果幾張好有真實感..似望住1:1 gundam既感覺...Thanks for sharing!
hehemimi 發表於 28-2-2010 10:07 AM

講開又有D似喎:DD
哩隻真係好正~~~引死人咩~~~

唯獨係背脊拉鍊條邊粗大左d....
MAX 發表於 28-2-2010 03:37 PM

是有點大呢
剩係個頭已經贏bm幾條街啦....
heewing 發表於 1-3-2010 06:37 PM

X2:71: