Toysdaily 玩具日報

查看: 4725|回復: 13

[分享討論] 強力建議該入的12" figure must see and must buy

頭像被屏蔽
睇下個人係為錢而收藏fig定為心頭好而收藏fig啦, 以上果幾隻真係冇興趣, 話知佢第時升到成皮野丫
睇下個人係為錢而收藏fig定為心頭好而收藏fig啦, 以上果幾隻真係冇興趣, 話知佢第時升到成皮野丫
renewdanny 發表於 26-2-2010 08:59 AM

贊同renewdanny兄。flin0310兄似乎注重金錢上的價值多於對figure本身的愛好。
如果買玩具要考慮回報的那不如買手恆生...儲玩具連倉租都蝕埋啦.
而且玩具亦不宜長揸,12吋亦言,因為品質易出問題色移,爆衫,爆皮,斷手斷腳,好易變死貨,仲係死埋都唔知.
對玩具有愛就買,無愛那不如攞錢去買6合彩好了.
樓主偏好炒作還喜歡偷圖

上一同主題貼都給刪了, 現在又從開....

真係居心可在 ?
我自己覺得如果買figure係為o左開心, 俾得的錢都唔會expect有得"回本".
覺得figure鍾意又afford得到便買

我覺得要為o左保值而買d唔喜歡的figure 有d怪 ,因為始終眼光未必咁準確, 可能會虧損卦.
不如去炒股票啦,  玩具係喜歡先入手gei
樓主...jojo係有港版漫畫的....而且香港m記係有jojo訂的....:45:我覺得樓主應該係新手.....
好炒唔炒 , 炒玩具~~ 你去錯討論區la~~ 你去財經討論區會好d la~~
這裡是分享玩玩具的地方...不論多貴的玩具, 都希望買平....與大家的理念不同...小心討論
頭像被屏蔽
佢講極都唔明~!
小學雞一名~!!
睇唔到喇! 我想知樓主講乜春呀!!
:58:其實~~咩事ar~