Toysdaily 玩具日報

查看: 2448|回復: 13

[分享討論] 大家月入多小?會否set左條底線比自己唔買咁貴?最高個次又係幾多同咩黎?

當然,,你係覺得中意就買,,心頭好..理直氣壯,,係正常,..可不用理會此post...
因突然諗深一層!!..例如月入大約6~8k,,買每件都唔過5百(各人心目中既水位)過左就點都唔買..買左都肯定唔捨得放出黎玩..卒之都係放返出去/擺係度封塵..
1)大家月入多小?
2)會否set左條底線比自己唔買咁貴?(如有,又幾多?)
3)最高個次又係幾多同咩黎?
4)玩具方面,平均每月消費幾多??(可選擇答唔答)
1)大家月入多小?8k左右之前
2)會否set左條底線比自己唔買咁貴?(如有,又幾多?)暫時有兩件過5魚都無拆
3)最高個次又係幾多同咩黎?sic emperor form 9魚
4)玩具方面,平均每月消費幾多??(可選擇答唔答)
其實討論落去有咩意思?:52:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
其實討論落去有咩意思?
歐比旺.肯諾比 發表於 26-2-2010 03:53 AM

閒聊,,,係咁嫁la,,,唔係個個買貨都可以好大手筆,好豪爽,,一灑千金,,,
閒聊,,,係咁嫁la,,,唔係個個買貨都可以好大手筆,好豪爽,,一灑千金,,,
神風的清響聲 發表於 26-2-2010 11:01 AM

This kind of post can be seen every month.  :(  U can take a look when using "search" function.  :shy:
貴有貴買,平有平買,當你真係一件心頭好好貴,你慢慢儲,買到個刻就會超開心:71:
玩玩具係好personal,千祈唔好因為見到其他人有好多collection,而感到唔開心or 咩.....咁樣玩會好唔心ka:74:
好~!!講得好~~~茅塞頓開
頭像被屏蔽
我人工都好低......暫時最貴既玩具大約千零蚊:71:
My most expensive toys are $4 million HKD each and I got 2... my 2 kids :) and I am saving to bring the 1:1 Gundam home!  My income is ~10-100 billion per year and I only got paid twice a yr...清明 & 重陽:50:
TD既見習生都係患左網站搜尋功能恐懼症.
bad-aries 發表於 26-2-2010 03:25 PM

唔會search呢d字眼,,係都去找玩具字眼
底線就無喇... 底衫褲就每日換...

有幾多人工唔代表有幾多錢買嘢...

最貴玩具未出現... 只有買親都貴過人...