Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: side3net

有無人知HEAVY RAIN出左未?

呢隻睇畫面好外國電影feel ~~~ 奇怪PS3唔係主攻日本市場 :78:
呢隻睇畫面好外國電影feel ~~~ 奇怪PS3唔係主攻日本市場
黑色三連敗 發表於 27-2-2010 10:55 AM

主攻日本市場死梗....
特別係呢D遊戲.
摺紙殺人魔, 拐帶小朋友, 你搵班日本仔做..
情況就等同港產片搵班飛虎隊係九龍去反亞蓋達, 搵核彈, 會令人笑爆咀一樣.
君不見PS年代既CAPCOM, 已經將成套BIO攪成西片一樣就知佢地幾咁醒目.
反過黎係PS2年代, 仲有白痴廠夠膽死搵亞"紀香姐"做FPS遊戲就知佢地幾咁無腦.
所以唔好話今時今日無主打日本市場呢支歌仔唱..
就算即係只集中日本市場, 呢D題材唔用鬼佬都一定係死梗.

睇完HEAVY RAIN, EOE, 再睇返FF XIII,
足證明品牌效應係幾咁緊要...
主攻日本市場死梗....
特別係呢D遊戲.
摺紙殺人魔, 拐帶小朋友, 你搵班日本仔做..
情況就等同港產片 ...
side3net 發表於 27-2-2010 02:38 PM

大大玩完俾d意見~~~~:)

不過呢期ps3 d 遊戲都好外國feel~~~之前有隻200幾人網上對戰,而家有大雨,下個月又有戰神~~~:60:
玩完了一次

平時少玩AVG....今次就有點迷上了

我覺得都算緊湊既,每次做一個決定都決定下一個劇情

只係覺得可選擇的不多

另外,女角既劇情則可圈可點:36:
回復 19# lowbcousin

好多結局架, 哈哈哈..
雖然我一個都未玩完...甚至根本無咩點開始..
但係好不幸地, 已經好唔小心係網上邊, 睇左某位契弟既劇透...唉...
大大玩完俾d意見~~~~

不過呢期ps3 d 遊戲都好外國feel~~~之前有隻200幾人網上對戰,而家有大雨,下個 ...
黑色三連敗 發表於 27-2-2010 05:14 PM

無辨法架, 日系RPG比FF咁樣攪一攪, 幾乎可以講已經死左超過一半.
咁剩返落黎既所謂"日系"遊戲, 就只有一堆靠"動畫"食老本既軟件.
而呢類型既遊戲, 多屬"垃圾"遊戲兼全無誠意
"日系"早已名存實亡
亦證實左我一向是睇法同當年預言..
"微軟既第三代產品就代表統一世界論"
XBOX360最大用處就係攪亂市場, 令其重新洗牌
微軟可以講已經贏左大半, 只要XBOX360再拖住一排, 攪到SONY唔上唔落.
下一代主機絕對會只餘下微軟及任天堂兩家廠商.....
回復  lowbcousin

好多結局架, 哈哈哈..
雖然我一個都未玩完...甚至根本無咩點開始..
但係好不幸地,  ...
side3net 發表於 5-3-2010 05:44 PM

現在努力逼緊第二個結局出黎:54:
18個結局~~~1個good ending~~~~1個event ending~~~~16個bad endings~~~~有排玩 :he:
頭像被屏蔽