Toysdaily 玩具日報

查看: 11377|回復: 10

[其他] 平價PEN登場!... Olympus PEN E-PL1... 三月發售...

Olympus 剛在月初公布第3款PEN系列4/3系統數碼單鏡反光相機... PEN E-PL1...

官方網頁:

http://www.olympus-global.com/en/news/2010a/nr100203epl1e.cfm

其他相關報導:

http://tech.aol.hk/post/116238

http://mag.udn.com/mag/digital/s ... amp;f_ART_ID=234287

售價將會與其他牌子的入門級DSLR相近... 對PEN E-P1/E-P2... 或者Panasonic GF1有興趣但又覺得貴的話... 這個可以說是不錯的選擇...

呵呵呵...

小櫻上

售價將會與其他牌子的入門級DSLR相近... 對PEN E-P1/E-P2... 或者Panasonic GF1有興趣但又覺得貴的話... 這個可以說是不錯的選擇
...
小櫻 發表於 10-2-2010 02:30 PM

我上年年尾係買o吾到 GF1,長期缺貨,o甘o既銷售手法嚇走好多想試 4/3 系買家。
我上年年尾係買o吾到 GF1,長期缺貨,o甘o既銷售手法嚇走好多想試 4/3 系買家。
上下盤 發表於 10-2-2010 09:23 PM

GF1... 又真係到依家都唔覺有大貨...

不過唔緊要... 4/3... 小櫻只視為第二系統... 見到啱價錢先買...

呵呵呵...

小櫻上
又有D吸引力WOW!!
09年7月先出E-P1
同年11月出E-P2
跟住3個月唔夠又出改版,功能仲要齊全過兩款貴D既舊機...
I still prefer EP-2 ~ EPL is too small for my big hands! haha
$5490 , 慳返:45:
$5490 :79:SO...........
嘩~~爭成8舊水... 走去美國online訂連速遞都平過香港買...

5千幾... 喱個價錢可以買到N記C記的入門級啦...

轉買Pen 1... Pen 2?... 倒不如買部50D Body?...

即係想人家唔買姐... OM HK 究竟識唔識 Marketing 嫁?...

唉...

小櫻上
回復 9# 小櫻
佢預左比人掟價.應該花展後就有機會見4字了.
回復 10# warxv

如果真是閣下所料又不怕等喇...

反正不趕的... XD

4/3機又真是跌得很快... 不過M4/3的價就硬一點...

呵呵呵...

小櫻上