Toysdaily 玩具日報

MASKED RIDER LIVE&SHOW, June 28, 2009 - All Riders - Sankyuu!

睇左一d talk show...
呢個未睇~~
先支持~~

看完~~
感覺到了日本夜店XDD

美少女戰士MUSICAL就睇得多喇~
檬面超人又唱又跳真係第一次睇~

大家記得睇哂全套劇,真係好搞鬼,好睇過劇場版~
美少女戰士MUSICAL就睇得多喇~
檬面超人又唱又跳真係第一次睇~

大家記得睇哂全套劇,真係好搞鬼,好睇 ...
Tasuku 發表於 2-2-2010 01:14 AM

真係好頂癮呢.................

我捻起同阿Q仔睇Thomas live show.........
Good show!
真係好頂癮呢.................

我捻起同阿Q仔睇Thomas live show.........
Quentin 發表於 2-2-2010 06:11 PM

香港實在太少機會俾小朋友接觸舞臺表演喇~

日本人最鐘意搞超人卡通人物舞臺劇,的確係非常好嘅親子活動,小朋友可以見到自己喜歡嘅人物由電視跳出嚟現場同大家一齊玩,除咗開心之外真係可以啟發到小朋友好多方面嘅興趣同材能,如果家長本身都喜歡該人物就當然更加好,我見到每一個去日本睇超人SHOW嘅大人細路都笑得好開心,扮超人嘅工作人員喺高溫之下長時間為大家落力演出,逐一同我地全場人握手映相,精神上佢地係不折不扣嘅超人,真係好感動~

記得以前都睇過利舞臺公演嘅仙巴,仲有唱世界真細小嘅迪士尼SHOW,嗰種舞臺嘅魅力真係好睇過平時戲院睇戲多多聲~
support!!
香港實在太少機會俾小朋友接觸舞臺表演喇~

日本人最鐘意搞超人卡通人物舞臺劇,的確係非常好嘅 ...
Tasuku 發表於 3-2-2010 04:17 AM

當年的仙巴.......我UNCLE帶左我阿哥去睇, 無帶我去........:56:
當年的仙巴.......我UNCLE帶左我阿哥去睇, 無帶我去........
Quentin 發表於 9-2-2010 12:09 PM

好慘呀~~~~~  俾著依家D細路,又要心理輔導喇~

UNCLE 係咪話你太細個,睇完都唔會記得,所以帶你阿哥就唔帶你去呢?(有人就同我講過D咁嘅嘢喇)

以前嘅大人好少顧細路仔嘅感受,明明人地有幾個細路都會只送一份禮物俾其中一個,仲叫你記住同人分享,搞到收嗰個同無得收嗰個勁無耐~
其實唔使買貴,送D食得落肚嘅平嘢一樣咁開心,最緊要嗰樣嘢真係分得致得﹔有D嘢只適合個人使用嘅,你叫人一人玩一陣,做大人咪咁cheap啦~

我D朋友成日都要買禮物俾人地D小朋友,佢話一定要一人一份,如果唔係,俾著你係無得收嗰個都會覺得好唔公平~
好慘呀~~~~~  俾著依家D細路,又要心理輔導喇~

UNCLE 係咪話你太細個,睇完都唔會記得,所以帶你阿哥 ...
Tasuku 發表於 10-2-2010 01:53 AM

無錯, 當年我好細個, 同我都唔知仙巴係咩水, 所以無feel無所謂(亦因為天性樂觀), (其實借機yell下, 哈哈)........
不過而家唔同, 可能營養好左, 啲小朋友醒到暈, 所以學你話事解, 依家一定要公平對待.......同唔可以用以前我父母教我嗰套黎教他們了.........呀, 家長做好榜樣係最緊要....我見過喺街, 有啲家長一邊拖住啲小朋友, 一邊煲煙, 我心捻,
一, 你點同個仔講食煙有害, 你都食開的, 小朋友覺得, 點解你做得, 我唔做得
二, 二手煙影響仲大

唉...............