Toysdaily 玩具日報

查看: 10638|回復: 11

[玩具報告] Rider System: IXA # S.H.Figuarts

(多圖,可能load得慢d)

INTERCEPT X ATTACKER,簡稱IXA,係專對付Fangire的至上藍天會所開發的Rider System
IXA最初的適任者是1986年故事中,人狼族的次狼,其後最主要的適任者是劇中主角的父親~紅 音也,而現代編(2008年)的主要適任者就是名護 啟介

先看看1986年的Masked Rider IXA~紅 音也

2008年的Masked Rider IXA~名護 啟介
Save Mode 保全模式

Burst Mode 爆發模式

必殺 「IXA.神之制裁」

1月的SHF,悟空及IXA同樣都不錯,而這IXA絕對是非常出色,qc唔錯,只是部份上色些少出界,關節夠力,可動度照舊出色,體型也不是太瘦,配件豐富,又有地台支架附送,地台上更有名護金句,有4款,地台用黑色膠套包住,要好似抽合盒蛋咁抽,有趣,我對名護這角色不喜歡,所以抽到邊款金句都沒所謂
角色我都係中意86年的音也,佢實在好有趣,也夠瀟灑,08年的名護我就覺得佢好有問題,我直頭覺得佢拍得住kabuto果班精神病患者…,而IXA的外型都幾靚,我只是不太喜歡Burst Mode個面相
近日得知SHF會推出RISING IXA, W Fang Joker,Kuuga Ultimate Form,死火,全中,除了RISING IXA,其他希望唔好又玩限定
幫佢面部兩邊畫翻條黑線,所以影多少少

:71:正~!! 我隻仲未有時間拆~~ :34:
頭像被屏蔽
Good pictures! :71:
推 IXA~~~呢度好多朋友都入咗兩隻~~~:77:
I think you have spent a day to prepare test report!
Good pics!
:71:
不能不買!
支持一下AJ大大

NICE
好相.:71:
Fang Joker同ultimate kuuga都幾近限定了:26:
gd!
我都係唔中意名護..
我都係唔中意名護x2..
only音也...