Toysdaily 玩具日報

查看: 21618|回復: 34

[玩具攝影] CHA-LA HEAD CHA-LA ∼∼∼S.H.Figuarts 超級撒雅人孫悟空

終於出左~~~快快手影左佢~~~:$
大圖或更多點這裡:TOYGEM

一直在等它的推出,這個日子終於都來臨了!之前推出的笛子魔童大受好評,很多喜歡龍珠的朋友都對這個系列抱有很大的期望,包括我∼可是當這隻超級撒雅人孫悟空推出後,大家的反應卻是好壞參半,原因不外乎是它的上色問題、樣子問題及竟然取消了之前在雜誌上還有出現的一個笑樣。那麼您又覺得怎樣呢?

整體去看還是有型有款∼可惜頭髮的上色少了官方圖片裡的兩種顏色分明的層次,變成差不多是一色過。

有朋友仔覺得眼線太深,樣子太兇,不好看∼但我自己還是可以接受,畢竟可動又好看的悟空玩具之中它已經算是不錯了。

同魔童一樣有虎爪手替換。

舞空術∼∼∼

氣功彈手部配件。

素體結構跟之前的笛子魔童沒兩樣。

怒吼頭配件。今次不是換頭,而是改用拆頭換面方式。

儲氣出絕招∼

龜∼∼∼∼∼∼波∼∼∼∼∼∼

氣∼∼∼∼∼∼

功∼∼∼∼∼∼!!!

還有瞬間轉移的手部配件,但就沒了笑樣換,為何取消呢!?

瞬間轉移!!

配件一覽。

到現時為止,S.H.Figuarts一共推出了兩款龍珠FIGURE,不知道還會不會出落去呢?希望會吧∼真的超想要布歐時期的比達!
呢隻好似唔錯喎....
影得好正!可惜比魔童差少少、當初以為會好似魔童咁有3個頭換、

當知道只係換面而唔係分3個頭咁、心裹一寒:50:  再加上缺乏笑面購買度大減:56:

睇定D先、好怕笨大又整隻乜鬼會場限定版、魂店限定版咁就死。

哩隻唔入住:54:
ilovetoys:
呢隻本身自己都好喜歡!:love:

taken:
少左個個笑樣真係幾可惜,話晒個個面可以擺個經典POSE嘛:sad:
唔會掛......限定版!?甘驚!:ice:
實在影得好靚,動作又得
pose擺得好自然:71:
亞比安出完能量翼魂店限定、再出隻會場限定都得!:38:

笨大乜都做得出:53:

taken:
少左個個笑樣真係幾可惜,話晒個個面可以擺個經典 ...
[
回復 7# taken

我剛剛由日本買o左隻返黎,唔駛兩舊好高興!
買邊隻?亞比安、定悟空
唉…對眼線真係令我卻步....
這是我暫時見過影得最好的shf悟空相。
等佢跌一跌價先至入... 唔急:78:
相影得真係唔錯, 好有動感!
樓主D相影得好靚

眼線問題我見有D人D相都無咩問題 (如樓主個隻), 但係有D又真係幾粗幾黑. 我諗係QC問題吧
:35:影得好靚啊......
影得好靚.無得彈!靚過宮圖

樓主大大用咩野鏡影呢!thx