Toysdaily 玩具日報

[改造交流] figma 幻魔大戰 cyborg 戰士 Vega

呢隻並唔係figma新產品,只係Max Factory社內員工的改造比賽亞軍之作。:(

http://ameblo.jp/max-staff/day-20100120.html

眾所周知,Vega 的造型設計者係大友克洋,當時來講都幾破格。

劇場版動畫「幻魔大戰」亞視播過,但當時只睇到後半… :49:
印象中佢起碼出過2款可動figure
頭像被屏蔽
我有sic果隻,
但我想買番塘膠果隻,邊度仲有?
第3位個阿Jack都好正﹗
印象中佢起碼出過2款可動figure
WalkerMachine 發表於 21-1-2010 05:22 PM

Bandai 的 Movie Realization 曾經係在玩具散貨場常客,但近來已不再見其蹤影。

搪膠那隻都好似幾冷門…

此外多年前Bandai都出過幻魔大戰模型,但當時細個見到個盒面就怕怕,唔會識欣賞?…呢隻同柔玉丸一樣都無再復刻。
我有sic果隻,
但我想買番塘膠果隻,邊度仲有?
宮澤熹一 發表於 21-1-2010 06:47 PM

市面上已唔多覺眼了…

太陽之牙 發表於 22-1-2010 01:50 AM

Movie Realization & 搪膠 我都買過,好懷念哩套作品~
當年80年代要睇香港無播嘅日本卡通電影係唔容易嘅,好彩日本朋友好喜歡哩套作品,有哩套VHS 同BGM集,先有機會睇幻魔大戰,
哩位朋友現時失咗聯絡,咁記得幻魔大戰,可能係出於對朋友嘅懷念~