Toysdaily 玩具日報

[新聞] 阿凡達玩中共玩出火??

有個拍戲既朋友同我講,佢話國內有個同行既朋友睇完avatar,話國內既戲簡直係BB仔級。
katoributa 發表於 19-1-2010 06:25 PM

邊方面先?
邊方面先?
原罪 發表於 20-1-2010 01:53 AM

別人感慨之言,沒有詳細再問。
邊方面先?
原罪 發表於 20-1-2010 01:53 AM

我諗好多人冇睇瘋狂的石頭......  =..=
右邊係美國播影既one piece............
http://www.youtube.com/watch?v=X ... re=player_embedded#
真係不知所謂..............
《阿凡達》導演一定在中國住過,受中國社會強拆逼遷事件啟發,才想出這個故事 -> 呢o下笑o左. :DD
路人丙 發表於 20-1-2010 11:10 AM

台灣仲攪笑,香煙變左格仔~含煙好似含x咁~
路人丙 發表於 20-1-2010 11:10 AM

憑呢段片.我已經知美國點播龍珠.............
原來已響大陸上映左21日,3星期,
而且只係停2D版,3D仲有大把戲院做緊~~~  =..=
乜都block一餐...
大陸咩都鐘意話曬事, 這類新聞一個月都幾單... 見怪不怪:45:
原來已響大陸上映左21日,3星期,
而且只係停2D版,3D仲有大把戲院做緊~~~  =..=
路人丙 發表於 21-1-2010 10:17 AM

21日後停2D版其實算合理
《孔子》是獲中共高層力捧、被定為「主旋律」的獻禮影片

???
共產黨不是一開始就是反"孔"起家的嗎??幾時孔子又變了主旋律的??
以前共產黨推行"爹親娘親不及毛澤東親", 反孔教, 而家又力捧孔子, 官喎~~~~
睇電影一見到反派就自己對號入坐, 以為比人映射, 唔比人睇, 簡直國恥
說來說去都是某D高層自己無聊做埋曬D無謂的事情......就算你封殺又如何,一樣可以買到老翻同下載DVD版來睇,再不是直接網上睇,確實不得,仲有翻牆......可以封到咩?