Toysdaily 玩具日報

查看: 12409|回復: 15

[玩具攝影] 天火+柯柏文 =「Power up- Optimus Prime」

幾經內心交戰, 终於以$750樓下價錢入咗呢盒「Repaint 2 in 1 package」!!!:D
先以Jetfire型態去影幾張留念先! 因為…我打算長期以「Power up- Optimus Prime型態」去display。另1隻「Repaint露口柯柏文」就獨立display。
始终「Repaint口罩文」+「Repaint天火阿伯」, 先似電影中嘅戰鬥look吖!:victory:
呢款「大炮+口罩文」同我之前所post嘅「大炮+露口文」, 另外不同之處係: 身上火炎圖案係有銀白色捆邊~
官方說明書嘅合体外型實在非常「核凸+ 樣衰」…我參考其他「Transformer玩家同好」嘅自創合体方式, 再加自己個人喜好設定而去玩合体~ 所以大家會見到有d相片中嘅「天火柯柏文」肩部合体外型係有2種。(因為2個合体方法我都鐘意!)
我特登影咗d「修改合体方式部份」嘅close up~ 俾大家交流下心得。:)
1直考慮玩「天火柯柏文合体」但又未入手嘅brother們, 呢個package可以出手吖! :handshake 好好玩~ 合体之後雖然對腳係冇咩可動性, 但外型同氣勢已經令我好鐘意!!! 自從6年前初代「MP-01 柯柏文」後, 我已冇買其他系列嘅Transformer…只有「真人電影系列」呢款「天火柯柏文」先至令我有1種「呢款可以吸引我必入嘅Transformer」嘅感覺。:)

正正
影得好靚, 你係將天火對腳 L字形咁放, 比文哥企上去 ? 咁樣應該係穩陣好多 , 我都試下

好後悔無影天火, 我都唔會再變翻佢啦
回復 3# 布歐

係吖~超穩陣! 外型比例上又好d~:65:
:71:
影得好靚, 你係將天火對腳 L字形咁放, 比文哥企上去 ? 咁樣應該係穩陣好多 , 我都試下

好後悔無影天火,  ...
布歐 發表於 17-1-2010 10:25 AM

布歐兄,有冇睇我另1個post吖?
我post咗「Repaint麥加登」上嚟!:65:
That's good.
THanks for sharing.

網上揾到1啲「電影設定圖」, 同埋外國網有位玩家自行repaint + 改裝「天火柯柏文」!
效果又好靚吖~:65:

{:2_122:}十分精彩:71:
:71:
GOOD AR
:71:太正呀
比之前出的更好
Thanks for the pictures! :D

I waited long time and finally bought it yesterday too!!
so happy!!! :)
漂亮:love:
同埋外國網有位玩家自行repaint + 改裝「天火柯柏文」!
效果又好 ...
sumsum.com 發表於 17-1-2010 14:08

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-100955-1-1.html