Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: evan

[分享討論] 日本之旅小分享

我都係尋日喺日本返嚟.中野,秋葉原.啲懷舊合金.都冇乜好野喇.行咗3日.乜舊合金都冇 ...
C-tong 發表於 19-1-2010 12:29

其實買懷舊合金真係要講彩數, 佢地差不多隔幾日都有唔同的, 唔同香港懷xx 咁d 貨長期都差唔多, 所以我每次都唔會期望有收穫, 只係抱住一場去到日本點都要用少少時間行下, 咁好多時都仲有意外收穫o
小弟同意秋葉一定要行一行..即使買唔到野..不過得2個小時..實在太小了
老文 發表於 19-1-2010 10:17

雖然係東京只得約 2 小時睇玩具, 但之後可以再去日本穚同名古屋行幾小時玩具, 又會路經小倉及福岡既 mandarake, 所以都加加埋埋都有成兩日係比我睇玩具:66:
雷門套野出左了嗎........下次去開要買來玩先
咁大大 池袋那間店就是相中的labi 1 嗎??

咁秋記少左d什麼呢....大店or 細店冇左
我 2 月中會去日本, 有半日係東京應該有約 2 個鐘時間去睇玩具, 本來仲煩緊去秋葉原定去中野好, 現見到大大 ...
bbf1125 發表於 17-1-2010 10:03 PM

但點少的話 我估秋記還是多店個中野好多吧..........
其實買懷舊合金真係要講彩數, 佢地差不多隔幾日都有唔同的, 唔同香港懷xx 咁d 貨長期都差唔多, 所以我每 ...
bbf1125 發表於 19-1-2010 01:15 PM

同意.我上年3月,6月去都搵到好野,但今之次真係太少喇.所以有啲失望.
頭像被屏蔽
THX~~~無得去都可以睇吓~~~:73:
How about 早/近期的聖鬥士星矢(聖衣神話)? ?
mame169 發表於 19-1-2010 05:03 PM

中野.涉谷 Mandarake 都有好多早/近期的聖鬥士星矢.價錢都好ok架.
雖然剛剛響嗰邊番黎...但都急不及待已經搵定資料下次去...各位師兄...可參考下....樓主! 有錯請指正! ...
柯柏文人 發表於 19-1-2010 11:16 AM

LABI1日本總本店有玩具部, 不過就無咩特別, 上次去到最正係有拉打usb扭蛋同disney fireball扭蛋抽

有gundam嗰間係另一間館, 係bic camera隔離
上兩星期我去到朋友都介紹我去池袋睇下...
可惜抽唔到時間...
=_=
:shiny::shiny:
japan !!:help::help:
what a nice trip and got so many 戰利品!
而家去日本買新品真係無SO, 買中古, 高炒品, 只要花點時間加點緣分, 必有所獲:36: