Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 賀重生~My Best FIVE 2009 - 1:6 figure

N0.1 Hot toys DX Batman
管它什麼什麼甩膠, 高低頭,(好好彩我個隻暫時冇咩大問題)
呢隻Batman絕對係我2009最愛1:6 figure, 可動眼, 磁石頭, 新裝甲, 同電影造型已非常接近, 再批評只係雞蛋裡挑骨頭,(唔計QC...).
3.jpg 7.jpg

N0.2 Hot toys DX Joker
第一隻DX + 第一隻可動眼HT figure+ 華麗包裝 +人氣角色 + Heath Ledger....縱使你買晒之前既Joker, 呢隻DX Joker你都係走唔甩....包括我....

N0.3 Hot toys Ironman Mark III
年頭出既時候我對呢隻評價好高, 到年尾我對佢評價亦一樣, 只係輸比兩隻DX, BD版免啦, Mark IV, Mark V好過. 回望年頭出既Mark III附送既頭雕, 同年尾出既頭雕, HT真係又進步咗好多.

N0.4 Hot toys Predator
Predator其實我只買過兩隻, scarwolf, 不過點都唔夠呢隻元祖經典, 設計上比之前出既有明顯進步, 身型比例好, 關節鬆緊適中, 配件唔會咁易甩, 加埋靚地台, 連洲長"Dutch"都比下去.

N0.5 Sideshow Darth Vader
佢無靈活既可動性, 冇特別既配件, 但巨大既身驅+Darth Vader, 拍埋共他figure, 絕對氣勢十足, 如果你只買一隻Darth Vader, 呢隻我絕對推介

既Best 5中有4隻都係HT, Medicom一隻都冇....原因我覺得Medicom比例上始終太貴, 而且實物往往貨不對版(RX....), QC又差..., 而最不滿始終係BODY, 太易爛...不過近來出既都已有改善, 但之前出既我都已經唔太敢玩...望HT唔好好似Medicom咁, D figure只可以擺, 唔玩得啦...
BM質素唔錯, 但個價都幾貴....Kiva, Decade...我地都係隨緣啦...
大大...
可唔可以比我睇睇你呢隻Sideshow Darth Vader 既盒面係點架??????
thz~~~
竟然冇狼人....
heewing 發表於 15-1-2010 12:06 AM

個人喜好, haha, 不過佢條頸易花...同真係唔太似Hugh Jackman...不過整體感覺係好正~
大大...
可唔可以比我睇睇你呢隻Sideshow Darth Vader 既盒面係點架??????
thz~~~
頭像被屏蔽
回復 3# heewing
係呢?