Toysdaily 玩具日報

[詢問] HT original costume or M記 original costume

各位ching, 唔該幫幫我, 比下意見
我一直都好想入返隻batman TDK 既original costume ....

但係HT 個隻original costume 比人抄到上天咁高.....:55:
真係唔捨得買住:55:

反而M記 個隻就around 6,7 fish~~~~

其實HT 同M記 兩款有咩大分別, 有咩獨特之處?????

我應該買邊隻好????

唔該各位幫幫我, 比d 意見丫...

thz~~~~
if really have to buy....the only choice is HT, but the price now is crazy..
回復 2# willywonka

我就係知HT 個隻個價好癲...

所以都問下M記 個隻有冇大分別.....

不過心目中都係想買返HT...
但係真係抄得好勁:55:
M記果隻係Cosplay版嚟! 其實如果想要一隻心頭好嘅收藏, 要過得自己要求果關, 價錢平唔係首要考慮因素, 覺得貴的話就留番d錢啦, cash is king! 今年又有其他新款好嘢! 有錢唔驚無好嘢玩! 就算玩少隻亦no big deal啫(HT果隻我都有, 但依家咁嘅炒價都覺唔太值得!)
M記果隻係Cosplay版嚟! 其實如果想要一隻心頭好嘅收藏, 要過得自己要求果關, 價錢平唔係首要考 ...
O-Boy 發表於 14-1-2010 03:29 PM

大大言之有理...
我都係過唔到自己為平而買個關, 而且心裡一直都想係HT 先買........

留返d 錢先:71:
頭像被屏蔽

HT比M記個隻好太多, 不過HT個隻亦唔係完美, 而且貴, 其實,可考慮Takara個隻, 美型D但頭雕當然比唔上HT
我有HT original, 但我覺得一般般
PPerry 發表於 15-1-2010 02:10 PM

完全認同!
另外, Takara我都有, 只係想提出果隻係有問題, 話說小弟買全新回來, 只擺咗幾個遞高手嘅普通poses, 之後發覺格肋底爆膠, 愈爆愈利害, 之後係討論區見到其他大大都有提及過此問題, 相信唔係單一事件, 所以都係想提一提其他大大會有哩個可能(如有其他大大嘅Takara Batman完全無事, 就當此為個別事件算了, 不喜莫回)
我三隻都有......
講實在話以現今來看
我覺得三隻都過不到關,如果真的想收一隻的話
會比較推ht
不過個人覺得還是等以後看有沒有機會重出比較好
小弟自己認為都沒有很優:45: