Toysdaily 玩具日報

查看: 13256|回復: 9

[玩具報告] 海洋堂REVOLTECH~驚爆危機ARX-7 ARBALEST

REVOLTECH~驚爆危機
ARX-7 ARBALEST

驚爆危機(Full Metal Panic),關於這作品的動,漫,小說等等我都未睇過,數年前玩過NDS的超級機械人大戰W,才認識這作品中的主角機ARX-7 ARBALEST,果陣時已想:如果REVOLTECH推出這款機的話,你話幾好呢~ ^^
2008年,Revoltech已推出過ARX-7的後繼機ARX-8,ARX-8機設都幾有型,但看過Revoltech的ARX-8實物後,qc唔得,尤其是個樣…笑笑口咁,我頂唔順,冇買
09年的12月,新世代Revoltech終於都推出了ARX-7,始終對佢有愛(誇左dd,^^,玩過機戰係唔同d),一出就敗下來,不過qc同樣麻麻,膠料變型,上色出界等問題周身都係,新世代Revoltech己推出的機體qc向來唔錯,可惜今次被這了ARX-7打破左
雖然qc差,但機體的外型,超高可動度,多關節,多配件,多裝備等等,都令我加番分,購買時選了盒面相冇乜問題就比錢走人^^,沒有後悔,只是有少許不滿 (世事點會有完美)
有型有款,看看它的表現吧!

多種裝備都可掛上身體不同位置,中意點除你啦

前臂飛索以換件表現,放左或右手都可

釣起ARX-7大家都應該見得多,不如睇下我咁樣勾跌星星叫都幾有趣

換子彈配件...有點多餘

右手的是作彈嗎?

Lambda-Driver模式當然是換件表現,但為何雙肩冇得換?ROBOT魂的ARX-7都有,我記得打機戰是,佢雙肩都有打開...

END

nice~:71:
Good photo:71:
呢隻無得打開雙肩,係因為跟原作小說設定。
機戰同ROBOT魂就跟動畫設定,所以有得打開肩部。
不過唔排除海洋堂遲D會係其他AS度送番肩部部件,
好似之前天元突破咁。
不過唔排除海 ...
kira-athern 發表於 14-1-2010 12:46 PM

如果佢真係送返就好啦....
不過唔排除海 ...
kira-athern 發表於 14-1-2010 12:46 PM

雙肩點打開?有冇圖?
雙肩點打開?有冇圖?
tom0083 發表於 14-1-2010 03:19 PM

這樣(ROBOT魂):
雙肩係會打開的 變成3塊翼仔
不過而家都好鬼正啦已經
我相信遲下都會有隻 lamuda driver version 0既 :he:
攪到我有d想買..haha
I'm sorry but qc is really bad! Unless you decide to repaint the whole thing, otherwise it's really ugly. How come they can't make the qc as good as the Gurren Lagann series???