Toysdaily 玩具日報

[分享討論] IRONMAN 2010搶先版?? 尋找鐵人出生之謎...

原帖由 ajc188 於 4-1-2010 03:10 PM 發表
ironman2 電影poster出左,心口係圓燈架!
呢張既ironman應該係mark4:78:
原帖由 william34 於 4-1-2010 03:16 PM 發表

會唔會mark-IV係war machine mark-V 心口圓, mark-VI三角

update左,睇圖啦!
以我所知就係
mark2(銀色,心口周邊位置有一點點)
mark3(紅色,肚'文'係一條條咁既)
mark4(紅色,肚'文'v形咁既)
mark5(紅色,心口三角形)
以上係我分mark2至5既方法,mark1應該個個都識分既,mark6我就唔知啦:78:

貼多兩張cap圖:

咁多套suit既, 唔通好似西裝咁睇情況著衫?:x
睇CAP圖似乎IRONMAN2會有MARK IV-VI喎...
黑人朋友果件係乜野呀? WAR-MACHINE?
原帖由 francis_lks 於 4-1-2010 04:56 PM 發表
咁多套suit既, 唔通好似西裝咁睇情況著衫?:x
睇CAP圖似乎IRONMAN2會有MARK IV-VI喎...
黑人朋友果件係乜野呀? WAR-MACHINE?
係:78:
原帖由 ajc188 於 4-1-2010 02:10 AM 發表

另有幾個site話圓係mark IV, 三角係mark VI, 仲勁多圖....
http://www.spidermedia.ru/node/2131
http://www.comicbookmovie.com/fansites/ComicSanctum/news/?a=12170 ...

咦!!! 仲有MK-V添喎!!! 搵得好!!:71:
原帖由 ajc188 於 4-1-2010 15:10 發表

另有幾個site話圓係mark IV, 三角係mark VI, 仲勁多圖....
http://www.spidermedia.ru/node/2131
http://www.comicbookmovie.com/fansites/ComicSanctum/news/?a=12170 ...

THX Info~

不過 Mark 4 開始冇左D銀色配件驟眼睇配色及精細度好似單調左...
我百毒不侵~~~:34:
ironman...............例外:42:
好似話Tony佢醫返好個心,心口唔使再裝個圓型.
另一原因係今集個奸角又係偷左iron-man個能量技術去做戰甲
iron-man要打勝仗,就要改用更強既能量,呢個三角o麥,正代表MK-6用左新能量
睇劇照同片段,今集iron-man件戰衣仲好可能跟原作,改用記憶形金屬,可以收入手提行理o急內,行行下街都可以變身wor!
頭像被屏蔽
好似話Tony佢醫返好個心,心口唔使再裝個圓型.
另一原因係今集個奸角又係偷左iron-man個能量技術去做戰甲
...
K66 發表於 14-1-2010 04:38 AM

"行行下變身"係要等 TONY 改造o左自己身體之後先得, 因為漫畫內tony穿上armor之前要先"笠" 一件黃色的"內衣", 但改造後件衫可以收入佢d骨內, 因此可以行行下變身   
PS: 電影應該無咁快講到掛
回復 27# jeffloh

因為,我之前見到條美國電視台獨家片
片內Tony在賽車場被敵人攻擊(當時tony心口好似已經冇左個圓盤)
佢就叫女秘書拋個iron-man心口圖案既皮o急畀佢
鏡頭一轉,已經係iron-man打敵人

當然,中間個part未有得睇,係我個人想像o既
但我估可能性唔係冇啦...
如o急內的不是記憶金屬裝甲,我又會估,會唔會學鐵人28,remote件空心戰衣來戰場合體呢.

...
ajc188 發表於 4-1-2010 03:10 PM

等佢上呀
期待電影