Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Aryan

[玩具報告] 毒王傳奇 part one

我都好喜歡呢個角色:71:
原帖由 twgss4b14c 於 3-1-2010 04:00 PM 發表
十卜一下:71:

我記得動畫入面好似係將佢綁係架太空船上送番佢上太空

我諗你記錯
係動畫版入面, venom 最後捉住 carnage 衝入另一個世界

回覆 11# 的文章

S-M(蜘蛛俠代號),唔係venom係事實, 因為官方都叫black custom S-M,所以日後會後補post。
共生物附過身的2打6都計入去, 咁太多人要數了, 相信閣下一定睇過planet of the symbiotes果個故事, 所以目前只打算講代表性的共生物寄主的玩具。
Mac venom心口有出現過2種logo, 可以在one more day 開始睇番。仲有N世前的S-M中有出現過好多venom的同伴, 前2~3年在back in black之後有一段講共生物暴走的故事, 有好多英雄都比人附身, 但冇出過figure嘛。另外心口logo果度在暗黑復仇組度為左取代S-M, 一早用回之前的 symbol。
marvel 正史度唔同編輯唔同設定,都試過比讀者插過唔少。
but anyway,開post最希望就是有交流,多謝指點:77:

原帖由 Aryan 於 4-1-2010 12:21 AM 發表
S-M(蜘蛛俠代號),唔係venom係事實, 因為官方都叫black custom S-M,所以日後會後補post。
共生物附過身的2打6都計入去, 咁太多人要數了, 相信閣下一定睇過planet of the symbiotes果個故事, 所以目前只打算講代表性的共生物寄主的玩具。
Mac venom心口有出現過2種logo, 可以在one more day 開始睇番。仲有N世前的S-M中有出現過好多venom的同伴, 前2~3年在back in black之後有一段講共生物暴走的故事, 有好多英雄都比人附身, 但冇出過figure嘛。另外心口logo果度在暗黑復仇組度為左取代S-M, 一早用回之前的 symbol。
marvel 正史度唔同編輯唔同設定,都試過比讀者插過唔少。
but anyway,開post最希望就是有交流,多謝指點:77:

唔係唔係, 我只係計o係正傳中被Venom Symbiote附體過既host, 而唔係所有被任何Symbiote附體既二打六啦
而被該Symbiote附體過既男性, 唔計Peter Parker, 就只有Eddie Brock, Angelo Fortunato, 同Mac Gargan三人
不過當然我明白唔需要介紹Angelo Fortunato呢個二打六, 亦都無得點介紹, 因為無出過figure
但係唔代表可以無視佢係第2代Venom既呢一個事實呀~~

無錯~ Mac Venom有兩種logo, 一個係初頭既蠍子形狀, 同後期變成蜘蛛腳上到膊頭, 亦即係你第二隻介紹果隻身上既logo
除左心口logo, Mac Venom仲有一個與Eddie Venom既分別, 就係眼珠
無錯, Dark Avenger成立後, Mac Venom可以變成Black Spidey型態, 而變返Venom型態時, 的確已經變成同Eddie Venom一樣既logo
但係連眼都變返同Eddie Venom一樣無眼珠
所以無論點講都好, 都一定係Hasbro掉轉左兩個logo, 因為Eddie Venom logo一定唔會有眼珠, 更加無可能有蠍子尾
無錯無錯~ 有交流有討論先係討論區應有既景象~ 多多指教~:71:

回覆 21# 的文章

多謝補充,希望下次post時繼續指點補充,等更多朋友受惠:77:
原帖由 Aryan 於 4-1-2010 03:31 AM 發表
多謝補充,希望下次post時繼續指點補充,等更多朋友受惠:77:

唔使客氣~ 我自己都Marvel上腦上得好勁, 都希望可以毒到多d人鍾意Marvel~~:34:

:50: :50: 呢只好正!!!!!
:35: :35: 條利好可愛
蠍子毒液係咩地方仲有出現!?....
我得360, icon 同 sic mr個隻 black custom spider仔........
好想加入venom ga black family.......但係貨仔唔足夠.....
12咐又唔夠錢買...........唉........
我百毒不侵:!
回復 27# nelngan

咁要入反隻先知係未堅百毒不侵wo~hahaa

插水先~haha
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-118776-1-2.html