Toysdaily 玩具日報

三國誌大戰DS

我都係行左成日都買唔到:no:  依家諗住兩個禮拜後去到日本先買:shy:
好似有人話星期四有大貨
原文章由 henryliuch 於 30-1-2007 02:28 PM 發表
好似有人話星期四有大貨

係.....
但唔知呢個星期四...定下個星期四有貨到.....總之係星期四...:DD
或者可能等人打爆左放二手先買~~
今日荃豐炒價入手= =
:no:

想問點先可以上網同人打....
我見人話可以去日本仔打...有無高手教下我
買唔到最多唔玩啫, :!
但我一定接受唔到炒價....:blame:
大大家中有安裝無線router 嗎?
如果安裝了, 可以用wifi, 係game 裡面connect 全國, 咁就可以上網同人打, 不過未必一定係日本人做對手的
原文章由 煙花 於 30-1-2007 10:22 PM 發表
:no:

想問點先可以上網同人打....
我見人話可以去日本仔打...有無高手教下我
原文章由 henryliuch 於 31-1-2007 10:04 PM 發表
大大家中有安裝無線router 嗎?
如果安裝了, 可以用wifi, 係game 裡面connect 全國, 咁就可以上網同人打, 不過未必一定係日本人做對手的

:sad:
我無ar...
咁係唔係要買條線?
條線幾$架....?
原文章由 煙花 於 31-1-2007 10:33 PM 發表

:sad:
我無ar...
咁係唔係要買條線?
條線幾$架....?

唔係買條線,係要買個無線router
駁係你平時部電腦同isp modem/線中間
咁樣部ndsl就可以經個router既wireless channel出街
平平地既wireless router二百幾都有
原文章由 cefai 於 1-2-2007 12:30 AM 發表

唔係買條線,係要買個無線router
駁係你平時部電腦同isp modem/線中間
咁樣部ndsl就可以經個router既wireless channel出街
平平地既wireless router二百幾都有

唔係可以唔用無線router 直接用條線去連住部機咩?:no:
原文章由 煙花 於 1-2-2007 01:02 AM 發表

唔係可以唔用無線router 直接用條線去連住部機咩?:no:

即係咁,明未?
原本:
街線-----isp的modem-----屋企電腦

加左router後:
街線-----isp的modem----無線router-----屋企電腦
                                                    |
                                                    |(wireless)
                                               NDSL
仲有另一方法就係買舊老任出o既connecter (USB 插入電腦的), 咁你就可以玩wifi 啦, 不過要住著部電腦打 NDS
原文章由 cefai 於 1-2-2007 02:23 AM 發表

即係咁,明未?
原本:
街線-----isp的modem-----屋企電腦

加左router後:
街線-----isp的modem----無線router-----屋企電腦
                                                    |
                     ...
原文章由 henryliuch 於 1-2-2007 01:08 PM 發表
仲有另一方法就係買舊老任出o既connecter (USB 插入電腦的), 咁你就可以玩wifi 啦, 不過要住著部電腦打 NDS

咁條connecter幾多$架?
仲有邊度先可以搵到?:no:
原文章由 煙花 於 1-2-2007 01:36 PM 發表

咁條connecter幾多$架?
仲有邊度先可以搵到?:no:

about$160-2xx
yahoo,賣game的鋪頭