Toysdaily 玩具日報

【聖域廣場】聖鬥士專區-熱血的男孩們,請出post

我又0黎~~~~

我又post下舊野先

番外篇

呢個post啲星矢真係正! 全力支持! :*
話說回來,我認識星矢是細個個時跟朋友去租漫畫書店租呢套格鬥漫畫.聖衣裝甲+希臘神話真係好吸引,後來天龍精選出版後就由第一期開始買了.由開始時的4元一本到最後的5元,從沒間斷.一直儲到現在 ..... 可惜已遺失了第一期 

天龍精選單行本共出了71期,本身故事只連載到70期,第71期係冰河外傳,它也出過以{冰河外傳}名字的單行本

開始時是全本連載星矢的,及後只有一期兩卷......

及後天龍也出精裝版,如金裝星矢,金裝星矢〔銀河戰爭〕,金裝星矢〔黃金聖衣〕,金裝星矢〔海皇篇〕,金裝星矢〔冥王篇〕,其中有一本{聖衣大全}是不可不提的,它收錄了大部份的聖衣分解裝著圖,雖然不是全部齊全,但已不錯了

可以說,天龍係當年已懂得賺粉絲的錢

其他近期的可以 click 以下 link

http://www.toysdaily.com/discuz/ ... &extra=page%3D2

[ 本文章最後由 Trevor 於 24-11-2006 09:59 AM 編輯 ]
原文章由 大面豬 於 24-11-2006 02:21 AM 發表

:loveliness::handshake:12黃金聖衣:shiny:圖好正!
Nice!!

I wish I have that many....:sad:
原文章由 Trevor 於 24-11-2006 09:55 AM 發表
話說回來,我認識星矢是細個個時跟朋友去租漫畫書店租呢套格鬥漫畫.聖衣裝甲+希臘神話真係好吸引,後來天龍精選出版後就由第一期開始買了.由開始時的4元一本到最後的5元,從沒間斷.一直儲到現在 ..... ...

呢套天龍我細個嗰時都有買黎睇, 不過我記得當時仲有一間出版社同佢有得fight, 係好厚身嘅, 唔記得叫咩名...

而家等緊日本隻精裝版出中文...:!
勁靚...好多相都超靚....返到屋企saved 哂d相先
好多圖好靚, lucky 我唔係用 dial-up network. :)
我又黎番張先:shiny:
原文章由 toysbear 於 24-11-2006 07:21 AM 發表

大大隻番外篇好型喎:DD
原文章由 woofai10 於 24-11-2006 03:02 AM 發表
我又0黎~~~~

http: ...

大大有好多好野:shiny:
原文章由 Trevor 於 24-11-2006 09:55 AM 發表
話說回來,我認識星矢是細個個時跟朋友去租漫畫書店租呢套格鬥漫畫.聖衣裝甲+希臘神話真係好吸引,後來天龍精選出版後就由第一期開始買了.由開始時的4元一本到最後的5元,從沒間斷.一直儲到現在 ..... ...

大大d書好齊,真可惜,有可能搵返第一期嗎?大大本聖衣大全我都曾經有過,比我揭到爛晒,掉左啦,好懷念:sad:
勁~~~張張圖都價值連城R~~~~ ~~
報下料先,
11/26星期日,天貴星行貨已出,旺角約##)左右
好多潘朵拉無證紙版, @(*就有一隻