Toysdaily 玩具日報

查看: 11666|回復: 20

大家有無發覺

其實大家有無發覺, D 人成日話PS3消量勁定Wii勁,其實,我有好多朋友都係機迷,但大多數有PS3的,就一定有Wii,但有Wii的,又唔一定有PS3咼, 結果好明顯,唔知大家有無同感....:?:?
原文章由 cokelight 於 24-1-2007 23:46 發表
其實大家有無發覺, D 人成日話PS3消量勁定Wii勁,其實,我有好多朋友都係機迷,但大多數有PS3的,就一定有Wii,但有Wii的,又唔一定有PS3咼, 結果好明顯,唔知大家有無同感....:?:?

我唔知其他人點think~~~我見到加陣D人因為PS3貴 wii 平所以買wii 多~
如果ps3同wii 同價你估下會點?!

其實加陣PS3真係唔平~唔係人人都會寫得用5千幾蚊買部野來玩~~~

不過~~ma野都係假~最緊要係有好game~同我想玩ga game~
無我想玩ga game~~唔使錢比部機我我都唔會玩~ = ="

我會係為game己買機~唔係為機而買game~!
其實相比之下~~到加陣最吸引唔到我的是Xbox 360........

[ 本文章最後由 X-JAPAN 於 25-1-2007 12:35 AM 編輯 ]
wii係贏在任天堂夠創新夠努力, 同埋夠平
吸引到唔少不嬲都唔打機既人玩

ps3其實都唔差, 但係暫時都仲未有咩大作出現, 同埋部機又多問題
最重要係原本唔洗4千可以買到既主機而家局你連3隻唔好玩既game一齊買
無啦啦俾人屈多千幾, 真係幾唔"鋸"

不過, 我個人認為呢兩部機暫時出左唔係好耐, 唔可以咁快下定論
玩game玩game,重點當然是放在game身上
始終一眾機迷是看game已付錢的,沒game吸引的話,免費給我也沒用
是好game的話,為了它而買機也沒關係
原文章由 Sasword 於 25-1-2007 02:03 發表
wii係贏在任天堂夠創新夠努力, 同埋夠平
吸引到唔少不嬲都唔打機既人玩

ps3其實都唔差, 但係暫時都仲未有咩大作出現, 同埋部機又多問題
最重要係原本唔洗4千可以買到既主機而家局你連3隻唔好玩既game一齊買
...

其實我想問........PS3點問題多多 . ."?!
個人認為ps3最大失誤係生不蓬時,唔夠360出得快,比人搶左頭啖湯,
跟住又同wii差不多時間推出,wii未出已形勢大好,二選一當然揀wii。
我遲遲未入手 PS3 既原因, 係無一隻好 GAME 吸引我!
另外我家也沒有高清, 總覺得未能配合上。浪費了!
原文章由 X-JAPAN 於 25-1-2007 07:20 AM 發表

其實我想問........PS3點問題多多 . ."?!

hang機, 過熱, 玩ps2 game既時候畫面仲差過ps2, 仲有唔係所有ps2既game都玩到諸如此類....
不過sony d 機開頭係咁架喇, 遲下應該會冇問題....

[ 本文章最後由 X-JAPAN 於 25-1-2007 06:02 PM 編輯 ]
自己就覺得PS3未夠成熟,GAME 又唔多,價又太貴,家中無高清TV。其實PS一向都係咁,PS2我都到中期先買,PS1更加無買。
講到GAME主機,SONY始終不及任天堂能看清市場,待遲D PS3個市場成熟D,我相信都會買PS3。

不過就現時點,XB360令我有點心動!
Xbox360 is actually very well balanced: sound, graphic, free game demo, online game mode are all impressive.

And game price are reasonable and competitive!!!

Wii is my next target...
我會買PS3, 但唔會係而家買...始終機價貴同冇game玩
至於wii同360 d game唔o岩我玩, 所以唔買
原文章由 Sasword 於 25-1-2007 14:34 發表

hang機, 過熱, 玩ps2 game既時候畫面仲差過ps2, 仲有唔係所有ps2既game都玩到諸如此類....
不過sony d 機開頭係咁架喇, 遲下應該會冇問題....

hang機, 過熱<===呢2個就真係唔係好覺~~~

玩PS2 game就hohohoho~~~~算吧la~~~~~~XDDDD
原文章由 Sasword 於 25-1-2007 02:34 PM 發表

I DON'T HAVE OVERHEAT OR HANG PROBLEM..LUCKY! :shy:
YOUR PS3 HAVE SUCH PROBELM? PLEASE TELL US UNDER WHAT SITUATION YOUR PS3 HANG/OVERHEAT.THANKS.
原文章由 EZO 於 25-1-2007 18:13 發表

I DON'T HAVE OVERHEAT OR HANG PROBLEM..LUCKY! :shy:
YOUR PS3 HAVE SUCH PROBELM? PLEASE TELL US UNDER WHAT SITUATION YOUR PS3 HANG/OVERHEAT.THANKS.

其實PS3有好多問題都係人地作出來~!

有人話玩PS3 過熱 燒左間屋!
Sony 走去找個個人出來想賠錢....但係點知假ga~

PS3用來煎腸仔~但係其實個部PS係未開的~!

其實仲有好多~~~不過呢2個最過引ja~XDDDD

wii 都有好多呢D吹水新聞~~^^"
其實我部PS3咁耐都真係無乜問題,最大問題係隻GUNDAM really ng ho play.....:no::no: