Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: gumfx

天空之城金屬機械人

三鷹の森 ジブリ美術館的確好正,幾年前去睇(買)到唔舍得走,我都有個金屬機械人又係用木盒,但好似唔識著燈。
原帖由 大懶熊貓 於 9-12-2009 12:38 PM 發表
三鷹の森 ジブリ美術館的確好正,幾年前去睇(買)到唔舍得走,我都有個金屬機械人又係用木盒,但好似唔識著燈。

我估應該係另一隻, 應該係細隻D.
原帖由 亞煞玲 於 9-12-2009 09:16 AM 發表
:die: 果時去到冇點買野, 走左先後悔呢

o係館入面係係野買, 但又冇咩啱心水, 都細路仔既野為主
街舖其實都有好多係館入面冇既野賣, 但我呢隻就唔多覺.
原帖由 roundbun 於 9-12-2009 10:02 AM 發表
definitely a collectible piece of art :71:

實物仲好, D相影得唔好. 超合金" 都冇佢咁金, 成隻都係金屬
我放係個櫃, 坐低時望上去, 真係幾正.
個設計又幾低死wo!!
你著燈既時候,佢隻眼又會發光
你唔著燈果陣,佢就唔會發光.............:34:
我都好鍾意呀!!!!!
原帖由 Karaku 於 9-12-2009 10:48 PM 發表
個設計又幾低死wo!!
你著燈既時候,佢隻眼又會發光
你唔著燈果陣,佢就唔會發光.............:34:
我都好鍾意呀!!!!!

如果個櫃有射燈, 係幾正
原帖由 gumfx 於 8-12-2009 11:35 PM 發表
買時個SALES唔知點整可以令隻眼變紅, 買返黎攪唔掂, 之後又發覺個膊頭有條管通去眼, 有光入, 隻眼就有色. 唔知係唔係呢個就係先前SALES令隻眼變紅既方法定係有其他野攪. 知道既巴打唔該講聲

係你個DISPLAY既某地方裝個紅色雷射匙扣(鴨記幾蚊雞)射住佢膊頭就得啦!:71:
咁啱今日有個朋友俾咗支USB燈, FIT晒

唉...
又諗起咁大個仔我唯一一次去東京,
可以自由行果日就係佢休館果日

真係好可惜....
:unhappy:
原帖由 gumfx 於 12-12-2009 11:24 PM 發表
咁啱今日有個朋友俾咗支USB燈, FIT晒

http://www.nextrender.com/ForForum/Attachment/Toys/LaputaRobot/IMG_5882 ...
正喎!買左DVD,都未返睇
我以前都有去過三鷹の森 ジブリ美術館,但在賣東西的地方左揀右揀,都找不到有什麼東西好買,有些睇中的又太貴。

另外,入場劵其實張張不同,我和朋友的都是不同的,可以留為記念啊!
原帖由 Lau 於 15-12-2009 12:14 AM 發表
我以前都有去過三鷹の森 ジブリ美術館,但在賣東西的地方左揀右揀,都找不到有什麼東西好買,有些睇中的又太貴。

另外,入場劵其實張張不同,我和朋友的都是不同的,可以留為記念啊 ...

我主要想睇天空之城同風之谷, 因為佢地既PORDUCT 都比較少.
我見到有風之谷架雙人機賣, 仲好大隻. 但係得個大字, 同埋都好貴. 如果有人物賣就最好, 可惜NAUSICAA 太少PRODUCT, 有得賣既又唔太掂
原帖由 gumfx 於 15-12-2009 04:53 PM 發表

我主要想睇天空之城同風之谷, 因為佢地既PORDUCT 都比較少.
我見到有風之谷架雙人機賣, 仲好大隻. 但係得個大字, 同埋都好貴. 如果有人物賣就最好, 可惜NAUSICAA 太少PRODUCT, 有得賣既又唔太掂

我好像記得見到有天空之城女主角的那條飛行石項鍊,都不太記得是有鍊還是沒有鍊啊,其實重點都係粒飛行石,但就真係很貴!

另外,打開過一些風之谷的畫集看過,雖然都幾好,但最終都沒有買。
:71::71::71:
正~想有一隻好多年