Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: masterprince

[個人收藏] >>>Toys McCoy 1/6 SAFS<<<---(part 1)

頭像被屏蔽
原帖由 原罪 於 3-12-2009 10:11 PM 發表
:50: 真係好精美…
但咁既價…仲可唔可以稱為玩具呢?
不過車同游艇都有人當玩具啦:58:

而家就連買隻平平地既歐米茄都唔止呢個價啦..........:58:
頭像被屏蔽
原帖由 takeshi 於 3-12-2009 11:27 PM 發表
:50: 買唔到有得睇下都好~~:handshake:

其實..我真係好想知價值10萬yen ge M記product..

QC係點樣...:shy:

呢隻其實唔係M記product , 包裝及說明書寫明"制造元"係Toys McCoy , 而"販&#22770;元"係Medicom , QC完全無問題 , 因為Toys McCoy會全程錄影每一隻的生產過程作為QC記錄 , 如有問題可翻查那一隻的生產記錄找出&#21709;邊個step有問題 , 目標係做到"零退回"~~~
:50: 10萬yen
原帖由 masterprince 於 4-12-2009 01:57 AM 發表

呢隻其實唔係M記product , 包裝及說明書寫明"制造元"係Toys McCoy , 而"販&#22770;元"係Medicom , QC完全無問題 , 因為Toys McCoy會全程錄影每一隻的生產過程作為QC記錄 , 如有問題可翻查那一隻的生產記錄找出&# ...

ic...M記係販賣omly..全程錄影每一隻的生產過程作為QC記錄---真係完善得恐佈的QC監督:50: 但我好欣賞~~ :$
:71: :71:
Holy moly.......what a magnificence piece of SF3D collection item:71:, wonder how's the articulation of the lower half of the body though:58: .

Great score my friend and looking forward to see your next review......:43:
真系唔&#20080;都要睇下~
THX~
Yeah! Already in hand.  But.........

Even I am the friends of SF3D.  But this 1:6 quality is really .....................

Be honest.  It not worth for around 100,000 yen.

The quality is far far away from Hot Toys.

But it still a good stuff !!!!!.  Because I am friends!:sad: :sad: :sad:
9k,神物 X 3 ....
原帖由 masterprince 於 4-12-2009 01:57 AM 發表 呢隻其實唔係M記product , 包裝及說明書寫明"制造元"係Toys McCoy , 而"販&#22770;元"係Medicom , QC完全無問題 , 因為Toys McCoy會全程錄影每一隻的生產過程作為QC記錄 , 如有問題可翻查那一隻的生產記錄找出&# ...

咁如果每隻都送埋哩隻組裝過程DVD就perfect啦!:58:
正到咁, 真係無話可說..   個女架駛員無論體能, 表情都係其他公司做唔到咁細緻..

個架駛員又真係可以裝入架駛室入面.     嘩!  流淚

價錢就好見人見智, 我就不作評論.    產品質素同誠意真係夠哂!
請問各位師兄知唔知邊度有SAFS action figure賣.

小弟走訪全港九都搵唔到.  當然唔係想搵樓主手上呢一個質素既figure..  即使唔係咁靚都好啦.   以解本人對SAFS饑渴之苦!!
頭像被屏蔽
請問各位師兄知唔知邊度有SAFS action figure賣.

小弟走訪全港九都搵唔到.  當然唔係想搵樓主手上呢一個 ...
larrywsc 發表於 8/3/2010 06:51 PM

"SAFS action figure"是指那一種呢? 最近Wave出了1/20的模型,也是可以前後打開的, 而"也苦"好似有一set二手Toys McCoy~:65:
"SAFS action figure"是指那一種呢? 最近Wave出了1/20的模型,也是可以前後打開的, 而"也苦"好似有一set二 ...
masterprince 發表於 8-3-2010 08:36 PM

多謝樓主提點..  我其實都有買WAVE系列既模型.  不過由於我玩模型都只係好初級 (根本都未識上色). 所以我同時都搵緊一款我以前 係In's Point二樓一個檔口(搬左唔知去邊) 買過既呢一款(如下圖):
Hobby Base 出架