Toysdaily 玩具日報

[好好玩系列] 之 又係魔童 (圖多多)

等左咁多年, 龍珠終於都有條似樣D既可動line喇, 笨大今次係抵讚既  :78:

頭彫好滿意, 鼻夠尖, 觸角夠幼. 上色不俗, 特別係肉色有消光, 件cape有上陰影. 換件間單

最正係有三個頭, 可玩性大增.  唔似M記, 大家都知咩事

SHF可動性不嬲有返咁上下同出名惦, 不過同時也講一些缺點帶左件CAPE, 上半身實在重左D, 腳沒有了金屬件, 如過要擺D複習D既POSE係好難企到. 加上件野阻住, 腰位好難用到 "魂 STAGE ACT" 既STAND.

下半身既可動性亦都不及上半身好, 大腿/臀 位唔能夠踢得太高. 腳眼用要BALL JOINT,
也不及拉打咁高可動性. 不過大腿位可動再加強, 外觀可能又邊成另一件事吧.

龍珠 同SHF fan屎絕對不容錯過

去圖!

飛呀~~~

重溫下龍珠 (非龍珠二世) 造型, 好似唔點見人post呢個look, 我覺得幾得意

黎個TV COLOUR版

魔閃光!!

呢招唔記得叫咩! 整係記得好似打斯路用過

悟空, 我地合體吧...

- 完 -

多謝觀看
支持魔童

回覆 2# 的文章

我都買咗,但大大d effect好正,由其出波個張
我要佢充滿自信個奸笑樣!

點解底褲位唔同色?:??
玩過既大大們
你地覺得褲浪包片有改進空間嗎:?
原帖由 thomas 於 3/12/2009 03:33 PM 發表

條片賴濕左咪唔同色囉~~:p
原帖由 fatcheong 於 3-12-2009 16:17 發表
玩過既大大們
你地覺得褲浪包片有改進空間嗎:?

可動係有既, 外觀我反而又唔係太介意喎

原帖由 thomas 於 3-12-2009 15:33 發表

之前都有大大講過, 影相唔知點解特別現. 但係實物無咁覺, 雖然都有少少色差
悟空快d出啦~~~~~~~~~~~~