Toysdaily 玩具日報

查看: 44722|回復: 75

其實我不是版主...... 我的真正身份是...... 幪面超人!!

相信自小看 Kamen Rider 到現在的朋友也會有和我一樣的想法 - 想成為幪面超人!!

這次 Bandai 給予我們一個機會了...... 但代價卻真的不菲 - 自分魂!!

我還是看看這個 Bandai 專門為我而設的 D.M.S. 限定吧!

外盒設計真的不錯! 以變身腰帶為中心.

盒內有閣下的"貓樣"及專設的字眼.

佩件方面...... 自然是少得可憐...... 兩個 Rider 頭加兩對手及一個專用檯座!

本體與 Movie Realization The Next 一樣, 故外型不俗!

可動性是一定好的, 故不在此多談了!

既然自分魂的買點是自己的"貓樣", 便看看它的仿真度吧!

大家有留意的話, 可以發現我拍的全是正面照...... 因頭部只要稍側拍照也只會是"慘不忍睹"的! 所以, 各位對自分魂有興趣的朋友要留意. 接受得到的便去吧! 我! 是接受得到的.  :)

總括而言, 千多塊換來一個 Bandai 為你 Tailor Made 的東西, 我是樂意付帳的! 買與不買, 只取決於你的"魂"!!

外型 (45%) 40
可動性 (20%) 17
佩件及 Gimmick (20%) 12
價錢 (15%) 6
總分: 75分

Next Sharing...............

Next Project...............

:71: :71: :71: 幪面超人D!!!!:77: :77: :77:
:34: :34: :34: :34: :34:
someone said he is gundam
U said U a rider
:71: :71: :71: :71: :71:
:77: :77: :77: :77: :77:
的確!戴番個頭盔比較適合幪面超人多d囉:56:
:71:
德哥幫你推推!!:58: :58:

真係好似塊吉面貼張相上去咁......
其实,立体感实在是太差了。。。
最後一幅...你自己雕嘅?!!!
有趣多謝分亨。:61:
我想問個樣係唔係print上去:?
如果係不如搵人用首辨件雕出黎唔會重似d咩? (心諗橫掂都預左拎舊錢出黎...:? )
原帖由 hardmandx 於 2-12-2009 02:31 PM 發表
真係好似塊吉面貼張相上去咁......

同感, 收得咁貴, Bandai 應該做好 d 啦! :76:
幪面超人D.M.S. :@
Not interested becasue of poor work in sculpture!!:45:
德哥一号:71: