Toysdaily 玩具日報

查看: 15152|回復: 23

第九世代 Knightmare Frame 紅蓮聖天八極式 小評!

第九世代Knightmare,R2第18話開始登場,被特派部俘獲並加以改良後,增加了紅蓮的空中移動能力,強化了輻射障壁系統及攻擊能力。

強化右手的輻射波動裝置,可發射作遠距操控,同時於兩肩增設巨型的「飛燕爪牙」以及由塞西露所開發的新技術能量翼裝備。

「聖天八極式」的名稱,來自起動畫面中顯示的「Superlative Extruder Interlocked Technology ExclusiveNexus」

最頭一個英文字〈S.E.I.T.E.N.〉的日文音譯及「EIGHT ELEMENTS」。

配上紅色魂stage. 超正!

強化右手的輻射波動裝置、金屬感強!

小刀好有質感。

似獵鷹的胸部上色絕對上盛之作!

駕使室可打開、但無人仔附送差少少:80:

強化右手可伸長。

幅射能量斬!

自睇咗J2 code geass 後、完全中毒不停購買所有KMF, 當初平時無入所以當中高文、公主機、蘭斯飛行型要貴少少入,其他就正常價入手。

哩隻聖天初出第一天都貴、但來貨少無計。

另送上近日最愛魔童
拍埋其他ROBOTS魂度,聖天八極簡直係極品,氣勢同造型上蜃気楼同 ランスロットアルビオン都無法比得上:handshake:
日本人眼中紅蓮聖天八極式係大和人民的英雄!而ランスロットアルビオン 只係大英帝囯的走狗。

唔知係咪咁所以先整到隻ランスロットアルビオン咁差.....

如笨大照返offshoot ランスロット咁整、一定無哩家隻亞比安咁差....唯有加返出年塊 新能量翼填補返d
頭像被屏蔽
Nice :71: :71: :71: :71:
本來最初一心想儲齊Rorot魂-Code Geass 系列, 當然如果出番Offshot 那些更好,
點知bandai佢越出越縮皮, 仲把好多重要幾體出什麼限定版,
佢一出限定版,我只好放棄儲一套的念頭了,:80:
現在只買左 紅蓮 飛翔式, 八極式
           高文
           斬月
           蜃氣樓
只支持正常價和通販貨品:59:
:71: :71:
唔止code geass 好多 bandai 產品 e.g. SHF,聖衣神話、超合金魂都玩哩D限定招數...:55:

原帖由 好過去搶 於 30-11-2009 06:43 PM 發表
本來最初一心想儲齊Rorot魂-Code Geass 系列, 當然如果出番Offshot 那些更好,
點知bandai佢越出越縮皮, 仲把好多重要幾體出什麼限定版,
佢一出限定版,我只好放棄儲一套的念頭了,:80:
現在只買左 紅蓮 飛翔式, 八 ...
原帖由 taken 於 30-11-2009 01:48 PM 發表
強化右手的輻射波動裝置、金屬感強!

唔係出擴散炮先彈出黎既咩:?
好似唔係強化版黎:78:
我鍾意哩個樣多D:71:  所以換咗個parts
我見大大你應該存左唔少機,
不如交流下大合照:he:

原帖由 manlok 於 30-11-2009 08:39 PM 發表
我見大大你應該存左唔少機,
不如交流下大合照:he: