Toysdaily 玩具日報

查看: 32333|回復: 31

玩具分享 ~~ 極魂 Faiz 555 (加SIC比較圖)

第一次玩極魂系列. 記得對上一次玩SIC 555 已經係多年前的事. 今天拿起這一隻極魂的時候, 確實很有似曾相識的興奮感覺. 但感覺歸感覺, 玩上手的事候又是另外一回事.........小弟即管在這裏為大家分享一下.

Packing很重要, 它直接影響了我的購買意慾:57:同sic一樣要拆鐵線好煩!!

上色好仔細, QC絕對無問題. 影完相後,發現原來齋企係最靚仔的~~~

條腰過幼過長,還有我的天啊~~~~世上會有這麼大肚臍的rider!!!:72:

招牌大便look. 這個姿勢不容易擺呢!! 因為很容易PK~~

rider kick姿勢很難擺得好看,頭部和腰部可動範圍有限.影時忘了放加速器落隻腳到:31:

再來一張拿劍look, 不過有點 out focus~~~:26:

原來兩隻放埋一齊, 差別頗大, 至少顏色上已有不同. 而上身的比例亦有明顯差距.

兩隻的背都很Detail. 總結來說, SIC 555 外型上還是高極魂一斑, 始終經典就係經典!!!:71:

好detail..............good
thx 靚相
造型好唔錯 ~ 但可動性講到麻麻咁WO:77:
原po有冇覺得實物隻野條腰位係咪太高?
同盒底的官圖比, 個胸口應該冇咁高
我手上果隻有呢個問題
睇原po的圖都好似有...:49:
都o.k. la,好過龍騎一條街
原帖由 yukishi 於 22-11-2009 12:55 AM 發表
原po有冇覺得實物隻野條腰位係咪太高?
同盒底的官圖比, 個胸口應該冇咁高
我手上果隻有呢個問題
睇原po的圖都好似有...:49:

x2 條腰過長, 同官圖真係有D出入!!! :31:
形男:71:
隻野型....但QC差.....膝位好鬆...我隻仲有少少長短腳.....:30:
好令wo......希望SHF快D出佢啦:79:
我都超愛555...
但這一隻只係面相好...
個身唔夠漲...同埋隻手太細...
唔係殺氣:56:

攝影技術問題定真係左手肥過右手??
原帖由 莫探員 於 22-11-2009 04:21 AM 發表

攝影技術問題定真係左手肥過右手??

角度問題, 手腕從側面看是肥腫的.
頭像被屏蔽
:71: :71: :71: :71:
:71:  Thanks for sharing!  Looks good! :77:
Good`:$