Toysdaily 玩具日報

查看: 117424|回復: 26

[玩具介紹] ROBOT魂 紅蓮聖天八極式 (反叛的鲁路修 Code Geass)

紅蓮聖天八極式(ぐれん せいてんはっきょくしき)

第九世代Knightmare,R2第18話開始登場,被特派部俘獲並加以改良後,增加了紅蓮的空中移動能力,強化了輻射障壁系統及攻擊能力。強 化右手的輻射波動裝置,可發射作遠距操控,同時於兩肩增設巨型的“飛燕爪牙”以及由塞西露所開發的新技術能量翼裝備。“聖天八極式”的名稱,來自起動畫面 中顯示的“Superlative Extruder Interlocked Technology Exclusive Nexus”最頭一個英文字《S.E.I.T.E.N.》的日文音譯及“EIGHT ELEMENTS”。

在魯魯修卡通中我最愛的機體就係紅蓮聖天八極式!!
由紅蓮貳式開始她的巨大右爪已經十分吸引
當最終型態再加上光翼時非常有氣勢,
她甚至可以打敗Lancelot Albion(最終一戰非常精彩!!)
由天打到地,再打至最近一格電....
由於我之前從未買過ROBOT魂,
當一拿上手真的驚訝原來和MIA分別0甘大(我之前有儲MIA)
角位好利,關節又好扭...
整體可動同上色都幾滿意,
不過最唔鍾意既係BANDAI下下都留一手比魂限定....
PARTS都賣2百幾......(飛爪同漸變光翼根本是必備PARTS)
好可惜我之前冇買Lancelot Albion....
想做劇場都唔得(再版都比人炒起晒!!!)
哼~~
:angry: :angry: :angry:

P.S.今次原本影黑底先....不過光翼完全唔起....於是影多SET銀底啦(不過我覺得黑底D角度好D)

多謝收睇!!:77:
The final battle
<br>
<object height="344" width="425"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/sYQ_x7BhVQc&amp;hl=zh_TW&amp;fs=1&amp;"><param name="allowFullScreen" value="true"><param name="allowscriptaccess" value="always"><embed src="http://www.youtube.com/v/sYQ_x7BhVQc&amp;hl=zh_TW&amp;fs=1&amp;" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="344" width="425"></object>
:71:
OK靚咋喎
大大&#21874;圖好毒..:71:
我仲未買...:56:
邊個可以PM我邊度有得買?:77:
(我之前已經行曬MK...度度都約3魚...)
原帖由 deepz 於 22-11-2009 01:22 PM 發表
大大&#21874;圖好毒..:71:
我仲未買...:56:
邊個可以PM我邊度有得買?:77:
(我之前已經行曬MK...度度都約3魚...)

:!
你覺唔覺得你自己講野好矛盾
想知邊度有得買...但自己係mk又見到有
頭像被屏蔽
:71: :71: :71:
原帖由 戀愛小王子 於 22-11-2009 02:54 PM 發表

:!
你覺唔覺得你自己講野好矛盾
想知邊度有得買...但自己係mk又見到有

我其實是想問邊度有低過三魚...
鬼叫MK度度都三魚以上...:53:
:71: nice photo
呢個版可以做特攻形態嗎???
good:71: :71: :71:
頭像被屏蔽
d相真係影得超級靚  大師級作品:71:
气&#21183;&#32418;&#33714;好&#38590;拍&#21160;作。
Dick dick出post,一定要支持:74:
原帖由 TD玩具老師 於 22-11-2009 21:45 發表
Dick dick出post,一定要支持:74:

x2!:71: