Toysdaily 玩具日報

SHF-笛子魔童個頭....

原帖由 323 於 21-11-2009 06:40 PM 發表
而家我好想知係唔係行貨先係咁,希望買左魔童的大大們比D意見!

我隻日版有, 不過就咁睇就不大顯眼的...:78:

請問點謂之行貸同日版??
原帖由 323 於 21-11-2009 06:38 PM 發表
今日好開心咁帶左行版笛子魔童番屋企,點知令我好失望.........
              ...

probably the whole lot has the same manufacturing / lacquering defects!
原帖由 wing0403 於 21-11-2009 11:47 PM 發表
請問點謂之行貸同日版??

HK 行貨...咪就系係 d 大單入面...抽出黎, 加張label 系彩盒, 送落黎 hk 代理既貨....唔同就系多左個 label.....跟本本身 quality 唔會同日貨有分別, 分別可能只系某批系半夜3更啤, 無人調機啤得差 d 照落既貨.....廠得閒同你分咩單揀黎用......:54:....仲有....如果 d qc 連呢 d flowmark 都退貨....出唔到廠門口都似.....

你知啦,佢成日同悟空打,谷到爆青根啫......:o
又或者俾悟空打咗兩野...損咗啫.......:55:
好彩未得閒出手:$
都係諗真d跳唔跳落呢個火坑好:(
:cool: .......點都好!都要幫魔童影番幾張既.....

十卜十卜!   :$

回覆 37# 的文章

件衫/條三角褲同褲腳唔同色o既?
頭像被屏蔽
原帖由 kenonline 於 22-11-2009 12:27 PM 發表

呢種唔應該算裂紋, 行內叫走水紋, 係當膠料在injection molding過程中受壓而形成, 尤其在pvc/pp等較柔軟及半透明狀既膠料, 走水紋更明顯.

如果成形色為深色(例如 SHF kabuto系列手/腳部份), 加上本身設計上的 ...

正解...呢種紋點調啤機都無符....唔好再比 d 咩日版會好 d 呢 d 荒謬野朦閉.....:75:
c hing 系咪行家黎? 玩具生產呢行真系好難撈ar.....:26:
頭像被屏蔽
重有人信日版QC好d...................:42:
應該會不段推出龍珠人物、Next one  2010年01月下旬 :71:

for more info go to see http://tamashii.jp/item/itemlist.php?pref=105

原帖由 聶風 於 22-11-2009 01:56 PM 發表
小弟想問問這條line之後會不會不段推出龍珠人物?有無條link或website睇睇,thanks。
[報價]原帖由 323 於22-11-2009上午2點02分發表
:cool: .......點都好!都要幫魔童影番幾張既.....

http://farm3.st ... [/報價]

各下是不是有買呀!而家街外買到的行日版都無可能有那件衫/條三角褲同褲腳唔同色呢!你話自影的那只有問題呀大哥!唔好在這裡吹死件貨!因我只行貨不知好你果只後門貨好一百陪以上!:67: