Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 機動警察~CM's劇場版(1~4) 4樓第四集更新

原帖由 kevinliu 於 20-11-2009 19:23 發表
0井大膠‥
quality如何?

大膠又ok喎..但活動性就有限..不過我覺得已經ok:67:
2樓已出第二集,請支持:64:
頭像被屏蔽
好有冇買過CM既野~

大大十卜~:71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71: :71:
:50: 睇漫畫一樣呀 :71:
:73: 幾時出埋其他? 日報, 周刊, 定月刊
原帖由 MJ2009 於 21-11-2009 18:05 發表
:50: 睇漫畫一樣呀 :71:
:73: 幾時出埋其他? 日報, 周刊, 定月刊

因為製作需時,所以每日出一集,請繼續收看,謝謝:64:
十卜:71:
3樓已出第三集,請多多支持:64:
想問下大大你那兩隻peacemaker左右肩頭內既關節是否相同定有改造過?因為小弟果隻點都造唔到大大d pose﹗特別係左手,完全不能橫向伸出﹗:cool:
:71: :71:
原帖由 psyga 於 22-11-2009 19:49 發表
想問下大大你那兩隻peacemaker左右肩頭內既關節是否相同定有改造過?因為小弟果隻點都造唔到大大d pose﹗特別係左手,完全不能橫向伸出﹗:cool:

我冇改裝過喎..我都唔太知你所指係咩問題,我影左幾張相,睇下同你果部有冇特別唔同
但我估可能係你果部關節比較硬..或者試下放心扭下佢,可能會做到要既動作

原帖由 verywai 於 20-11-2009 11:06 PM 發表

peacemaker就係零式:36:

大大, 電視版五味丘駕駛個部和平使者好似係電影版零式o既後繼機~~~~有錯請見諒 :55:

點解山口式仲未有幽靈機架~~~~~:no:
原帖由 黑色三連敗 於 23-11-2009 12:04 發表

大大, 電視版五味丘駕駛個部和平使者好似係電影版零式o既後繼機~~~~有錯請見諒 :55:

點解山口式仲未有幽靈機架~~~~~:no:

唏,唔使咁客氣,大家當研究下.
係機動警察裏面,所指既零式可以分為3款..AV-X0、AV-R0及 AV-0
AV-X0~在劇場版東京毀滅戰都有出現,我頭像的那部就是劇場版.

AV-R0 就在漫畫出現,與劇場版那部機有少少分別,漫畫版部AV-R0 膊頭上是冇燈的

至於AV-0,即係所提及既peacemaker,就係動畫裏出現

AV-X0 及AV-0在patlabor官網內,都係被稱為"zero",而劇中角式亦同樣稱呼呢兩部機為"零式".呢兩部機從來沒有係同一套系列出現過,況且劇場版個故事同動畫版都冇乜關係,所以好難去界定和平使者似係電影版零式o既後繼機.
仲有一些分別係,兩部機係卡通內都處於不同角式,AV-X0 及 AV-R0都係屬於篠原重工既試作機,從沒有正式投入小隊,而AV-0係動漫內就正式投入左第一小隊.
我都係憑記憶去講,有錯請修證...:73:

原帖由 verywai 於 23-11-2009 01:55 PM 發表

唏,唔使咁客氣,大家當研究下.
係機動警察裏面,所指既零式可以分為3款..AV-X0、AV-R0及 AV-0
AV-X0~在劇場版東京毀滅戰都有出現,我頭像的那部就是劇場版.

AV-R0 就在 ...

解釋得好詳細~~~不愧係機動警察o既fans~~~~:71:

大大有冇買yamato部藍色AV98 :)
好正! 心機之作!
又,一直唔識分零式同Peace Maker, 而家明白了:64:
原帖由 黑色三連敗 於 23-11-2009 14:23 發表

解釋得好詳細~~~不愧係機動警察o既fans~~~~:71:

大大有冇買yamato部藍色AV98 :)

這部嗎?唔買啦,全冇誠意之作,冇謂浪費金錢:67: