Toysdaily 玩具日報

擁抱夢想之光之美少女 - cure dream

頭像被屏蔽
原帖由 mushroom 於 15-11-2009 06:08 PM 發表
小魚仙!

唱K XD

sdmiracle 發表於 15-11-2009 06:38 PM
我都買左

不過不失的作品,有睇過動畫會更有吸引力

yugi 發表於 15-11-2009 06:43 PM
我想問下劇中呢個角色係咪無試過合埋口,點解呢隻產品淨得開口表情

lee個問題真係要問下笨大
不過冇合口的面相又係差左D

多啦A貓 發表於 15-11-2009 07:01 PM
其實還可以的. 只是關節位不得好...

關節位如果與figma相比,的確figma是好很多

F-14 發表於 15-11-2009 07:43 PM
Thanks for the review.  I think my daughter will be interested in it!

宜家逢星期六日都有得睇,相信好多小朋友都會鐘意^^

c.hemoss 發表於 15-11-2009 08:04 PM
support

thx support^^

阿T 發表於 15-11-2009 08:10 PM
呢隻質素麻麻, 吾識個角色吾方會買...

shf 仲有g 高達pilot, 有無人記得東方不敗....

質素嘛,其實都是可以接受,上色沒有出界以及QC在不錯
記得g高達的控制員都出過SHF,不過那款沒有入手....

WonderJimmy 發表於 15-11-2009 08:43 PM
夢蝶飛擊~~!! XDDDD

都係叫返dream attack多聽D haha

kkkksing 發表於 15-11-2009 08:58 PM
可惜冇合口,太怪,遲下看看有平先入

武器上已不多,少了一個合口的面相確實有點不夠誠意之感

白魔導 發表於 15-11-2009 09:01 PM
而加用水晶攻擊了
~p~"

呢隻都可以接受 ~ 遲下買

質素我是覺得不錯的,如對角色有少許認識也值得買入

Borbor 發表於 15-11-2009 09:32 PM
detailed report

thx brother^^

zeon 發表於 15-11-2009 09:58 PM
樓主和我的想法一樣, 兩款止步

本來是想買齊的,但眼見笨大這個手法,對於消費者而言可以選擇,所以買兩款算了

christofhk 發表於 15-11-2009 10:47 PM
You feel figma more beautiful?
If It is figma, it will better,
but more easy to break hands!

嗯.......figma的質素一向都有保證,上色都十分好
相信figma推出光之美少女會比shf出得好,不過對於本品已經滿意的了
換手方面兩款都要十分小心,感覺也是十分脆弱....

Speeder 發表於 15-11-2009 10:52 PM
上色方面同rider條line有距離

我自己還未買過拉打的shf產品,但講上色嘛
本品上色沒有出界、馬虎等的問題
而且又大置上接近動畫已是不錯了
我之前就訂左限定verison,呢隻遲下都會入手,但講真套野我都係睇過少少,冇咩點追
多謝分享~~~我都買咗一隻~~~因為小女鍾意 pretty cure~~~遲啲應該會齊五隻~~~跟住就到綺絲(熱情果天使)同桃天使
再頂下,除了美少女戰士,其他都唔識
原帖由 白魔導 於 15-11-2009 09:01 PM 發表
而加用水晶攻擊了
~p~"

呢隻都可以接受 ~ 遲下買

你又買!!
等我又買!!............

迷送幅圖....
萌ar!萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌萌
好靚呀呢隻~~
我都有睇呢套野:43:
頭像被屏蔽
原帖由 p_lam0730 於 16-11-2009 12:01 AM 發表
我之前就訂左限定verison,呢隻遲下都會入手,但講真套野我都係睇過少少,冇咩點追

套野不過不失,不過相比起頭兩輯,頭兩輯好睇好多
如果rouge同mint唔係限定的話,真係好想儲齊全套:79:

原帖由 Somebody_Ex 於 16-11-2009 12:29 AM 發表
多謝分享~~~我都買咗一隻~~~因為小女鍾意 pretty cure~~~遲啲應該會齊五隻~~~跟住就到綺絲(熱情果天使)同桃天使

pretty cure fresh 感覺一般般
相信遲D會出返莎莎同乃香
但其中一隻做限定又有這個可能性:80:
頭像被屏蔽
原帖由 mushroom 於 16-11-2009 05:58 AM 發表
再頂下,除了美少女戰士,其他都唔識

美少女戰士我只係記得月野兔、火野麗同水野亞美:80:
之前冇乜點睇過
lee類動畫第一次接觸都係pretty cure:43:

原帖由 夢天使 於 16-11-2009 11:12 AM 發表
好靚呀呢隻~~
我都有睇呢套野:43:

主旨明確,簡簡單單又睇得輕鬆
如果鐘意這個角色真的可以一入:71:
今天終於從日本飛到手了,
質素比想像中好,
關節感覺上比FIGMA實淨,
面相如果有個乖乖合上口的表情就好,
如果能出CURE BLACK和CURE WHITE就更好了..

光之美少女5和GOGO這系列都沒怎看過
更莫說FRESH..
不過如果能出齊然後放在一起相信會很壯觀~
15人大軍~呵呵...

話說回來, 若出美少女戰士也不錯:he:
頭像被屏蔽
:handshake: :handshake:
希望之光 Five~~~~夢天使:handshake:

頭像被屏蔽
原帖由 rimnerel 於 16-11-2009 08:13 PM 發表
今天終於從日本飛到手了,
質素比想像中好,
關節感覺上比FIGMA實淨,
面相如果有個乖乖合上口的表情就好,
如果能出CURE BLACK和CURE WHITE就更好了..

光之美少女5和GOGO這系列都沒怎看過
更莫說FRESH..
不 ...

出美少女戰士相信賣得更好
相信遲d都會推出黑天使同雪天使
LEE兩隻好期待會出:71:
頭像被屏蔽
原帖由 K987000 於 16-11-2009 10:06 PM 發表
:handshake: :handshake:

THX SUPPORT:)
頭像被屏蔽
原帖由 Somebody_Ex 於 17-11-2009 12:47 PM 發表

NICE PICS:71: :71: :71:
原帖由 Somebody_Ex 於 17-11-2009 12:47 PM 發表

機械人呀:34: .....山口式會否好些?