Toysdaily 玩具日報

[玩具介紹] 懷舊合金 超時空世紀 ORGUSS-ORGROID & ORGUSS II

好期待cms 出個隻:$
一號機,我82年係「東急」買過,個陣賣72蚊!
呢間廠出嘅玩具真係好野(雖然好似就係因為出超時空世紀而破產…)

但係呢隻廿幾年前的玩具的技術好過而過出果D新版

真係荒謬得離奇。
除了感謝師兄你post的靚相外, 亦特別感謝你的劇情介紹........我對這系列的人物同機體還有印象, 但劇情就......完全失憶.......所以打機戰Z時, 都唔知邊條友仔整個"時空震動彈"出黎的......!!!  我還以為係機戰原創的, 原來出自這動畫, 失閣晒........

原帖由 henryliuch 於 29-10-2009 10:30 AM 發表
好期待cms 出個隻:$

x2 ~~~ :$ 唔知會唔會出埋2號同力機飛龍~~~:D
d相影得好靚~~~步行機械個幾張更加靚到冇野講(雖然之前已經欣賞過) :handshake:
版主(們)既收藏品真係好正:71: 哈哈,真係諗番起以前追漫週中間彩頁個段日子...我都有好多模型,好似有一隻係紫色有爪既(運輸機?),唔知有冇出過超合金呢.... 其實依套野當時都有的劃時代設定(如軌道電梯,同好似紅連二式既駕駛座...)
原帖由 fever.king 於 29-10-2009 02:04 AM 發表
:71: :71: :71: 懷念!好物!

X2!! :71:
support:71:
The Megahouse version is not bad (except for changing parts)

Hope CMS do a better job.:49:
原帖由 Panzer 於 29-10-2009 12:02 PM 發表
The Megahouse version is not bad (except for changing parts)

Hope CMS do a better job.:49:

可變已經做得唔錯~ 只可惜太細隻:no:
CMS can make good ? i don't think so....:80:

i hope bandai release more:61:
原帖由 taken 於 29-10-2009 12:12 PM 發表
CMS can make good ? i don't think so....:80:

i hope bandai release more:61:

That is why :49:
:61: 好懷念
:71:
一套當年(小學年代)很鐘意的動畫...:35: