Toysdaily 玩具日報

查看: 4654|回復: 12

點解DML的士兵 figure 愈出愈.....唉 !!!

由第一隻Gear+開始,figure個面相真係嚇死人,之後果d 個個都好似大面油咁反晒光,d 膠嘅槍袋、boot呀就好似滴左d天拿咁溶嘅,由299買到現在438,d 質素可以差到咁,真係唔知係咪香港個市場太細,佢地索性攞d唔pass嘅貨出黎賣, 諗住支持香港人品牌,好後悔當年無選擇Did 黎買:$

回覆 1# 的文章

其實連d 車工都差左好多, 去uml 打開一盒舊款, 無論頭雕, 上色, 車工都比一盒貴左成條魚o既新款好好多:(

如果唔是佢有d人地冇出o既杉, 真是唔會買佢

不過dml整體比例唔差, 杉Cutting 都幾 fit, 反而DID 杉有時d 料太厚, 有d失真

始終覺得多一間多一個選擇, 買唔買都是見仁見智
brother, 請問 did 個 body 係咪大過 hottoy ?
因我買左套 did 衫, 著落 ht 度好似又寬又長...

thanks
唉.....都買左成百隻,唔繼續買都唔知可以點,希望佢地可以改善番個頭雕嘅上色啦啦!!!
原帖由 路易少尉 於 30-10-2009 10:14 PM 發表
唉.....都買左成百隻,唔繼續買都唔知可以點,希望佢地可以改善番個頭雕嘅上色啦啦!!!

:@
白盒加埋cyber hobby都差不多喇,唔洗咁:@ figure嘅價錢平過H.T.果D好多~~
原帖由 路易少尉 於 31-10-2009 10:40 AM 發表
白盒加埋cyber hobby都差不多喇,唔洗咁:@ figure嘅價錢平過H.T.果D好多~~

我:@係想像唔到點全SHOW出黎
定係有D用黎拆骨改野?!~
全部show出黎,唔會喇 ~~ 有部分都未開:sad:
原帖由 aucrazy 於 30-10-2009 01:49 PM 發表
brother, 請問 did 個 body 係咪大過 hottoy ?
因我買左套 did 衫, 著落 ht 度好似又寬又長...

thanks

DID body 手長腳長胸又厚, 衫 cutting 一向都"鬆" 同 "大", 有時就算著落 DID body 度都是又寬又長
不過最近幾隻d cutting 已經收身好多, 但是點解應該鬆身o既美軍assult vest 都變埋slim fit.......

原帖由 路易少尉 於 30-10-2009 10:14 PM 發表

:50:巴打你每隻都買!? 咁d大裝備有冇買埋
每隻都買~~唔會喇,多數買德軍,大裝備無買喇,屋企真係無乜空間兼且財力有限:38:
難得樓主仍然默默支持"呢間野"  
DML應該送個VIP俾你做 :71:  表揚下你呢D長期支持者
轉左盒後, 不是平了嗎? :76:
出個四隻"平貨"之後gear+ 嘅系列就開始加價喇!!!