Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 紫月葵

有買takara出品勇者特急-凱撒大帝既請入

我唔係好記得你講邊個關節後點樣,(太耐,唔記得)
不過我都玩爛個兩個勇者關節。

我修補方法係用AA 膠將殘骸黐好,然後o係D空位再補混合畢地加固(當然以不影響變形為大原則)。

我算好彩,兩次都救得返。之後仲穩陣過以前。
我都有一隻, 都係一野就斷左:59:

原帖由 Garycharm 於 29-10-2009 01:48 PM 發表
我唔係好記得你講邊個關節後點樣,(太耐,唔記得)
不過我都玩爛個兩個勇者關節。

我修補方法係用AA 膠將殘骸黐好,然後o係D空位再補混合畢地加固(當然以不影響變形為大原則)。

我算好彩,兩次都救得返。之 ...
我拎左一架1號機番去,個老細話遲下番貨定唔知點時打番比我

可以教下我點用畢地搞嘛?:61:
p.s. 我好中意你個blog =P
原帖由 samuel6868 於 29-10-2009 05:46 PM 發表
我都有一隻, 都係一野就斷左:59:
你果隻都係韓版?
超勇者復古系列完全唔會有 Li 個問題.好實淨.我大大話話都合體同分體左廿幾次:71:
原帖由 kitdor 於 29-10-2009 08:24 PM 發表
超勇者復古系列完全唔會有 Li 個問題.好實淨.我大大話話都合體同分體左廿幾次:71:
不過可惜太貴,插水果時我又唔o係hk...:79:
其實如果佢今次復古肯改好少少個比例(活動性能我唔在意),反正個樣靚就得,咁我都會肯比一牛多去買一set…
而家都唔係好貴咋喎.凱撒都係三百幾四百.不過其它兩隻就真係要搵搵先有
原帖由 kitdor 於 29-10-2009 08:49 PM 發表
而家都唔係好貴咋喎.凱撒都係三百幾四百.不過其它兩隻就真係要搵搵先有
同之前既一個模,所以覺得唔值呢個價。記得細個果時賣一盒,一百蚊度都已經覺肉赤。之前聽到話復古,諗住可能會有改進,又見勇者kaiser既比以前造得好…點知特急系除左色同聲之外就同以前冇分別,失望

hk唔知邊度有,不過外國賣呢套既復古版唔算貴,不過費事運黎運去要等姐

回覆 21# 的文章

紫月大大, 復古個樣好似係配色同貼紙上唔同以前, 比較接近動畫, 真係靘d架播!!
原帖由 herolouis800528 於 30-10-2009 04:20 PM 發表
紫月大大, 復古個樣好似係配色同貼紙上唔同以前, 比較接近動畫, 真係靘d架播!!
我指既靚係外形比例方面,雖然配色都佔一環,但唔係主要,只要唔係同原著差太多或好似d老番玩具咁完全亂黎既話已經接受
反而只係換換貼紙、換少少色咁就將同一個模出產既小孩玩具由1魚升到4魚(先唔理匯率、各地稅收等問題),我覺得唔係咁值囉
補一句:如果我唔係咁好彩down到番成套黎睇,我都未必記得動畫本身配色係點…另又,舊配色同復古配色,在動畫裡面我真係唔覺有太大分別及影響,可能因為我有少少色盲掛
原帖由 紫月葵 於 2009-10-30 16:37 發表
我指既靚係外形比例方面,雖然配色都佔一環,但唔係主要,只要唔係同原著差太多或好似d老番玩具咁完全亂黎既話已經接受
反而只係換換貼紙、換少少色咁就將同一個模出產既小孩玩具由1魚升到4魚(先唔理匯率、各地稅收 ...

大大.十年前我地都搵唔到咁多錢.而家有返工有多錢.物價指數差唔多啦.我講緊 taraka 日版復古.唔係韓版.韓版我都覺得唔抵玩.
原帖由 紫月葵 於 2009-10-29 20:30 發表
不過可惜太貴,插水果時我又唔o係hk...:79:
其實如果佢今次復古肯改好少少個比例(活動性能我唔在意),反正個樣靚就得,咁我都會肯比一牛多去買一set…

我講緊係日版復估插水價做緊三四百:71:
原帖由 kitdor 於 7-11-2009 02:07 AM 發表

我講緊係日版復估插水價做緊三四百:71:
對我黎講就係"始終都係唔太值"
雖然隻色係靚左就真既,而且膠質好左及好似多左發聲,但畢竟都係同一個模出品,活動能力同比例始終冇乜進展或改善既引人之處,所以呢個價我係唔太過到自己果關