Toysdaily 玩具日報

查看: 37221|回復: 22

Toynami 1:6 Macross figure (舊物分享, 多圖)

一條輝機師服 (普通版)

先影外盒, 外觀不錯

再睇埋內面

正面, 側面 & 背面

頭盔 (外型一流, 內裏個玻璃窗仲可以向上推, 見下圖)

頭部有2款, 如果要上頭盔, 便要轉換中間個款

步驟: 拆開頭盔頂部, 放個頭入去, 再蓋上頭盔

基於件衫是用皮做, 活動能力有所限制

另一款是一條輝機師服 (亮燈版)

又睇下個包裝盒, 完全同普通版吾同, 極簡單的包裝, 沒有美感可言

背部有按扭, 按下可著燈, 背包亦可拆下, 換電蕊

軍人服 (左:一條輝 右: MAX)

其實內盒都做得好靚 :handshake:

由於件衫o既物料吾係皮做, 佢比機師服的活動能力好好多

後話: 好奇怪, 呢幾款figure好小人提及, 其實以上個幾隻, 除面相差一點外 (一條輝機師版), 做工, 物料, 品質都吾係相像中咁差, 但吾知點解賣得不理想; 另外可能吾好賣, MAX o既機師版, 同福卡都無哂聲氣, 遲遲都未出, 希望有一日能見到佢出啦:o  

謝謝收看!! :64:
著燈版唔錯, 但普通版的頭盔真是一流! :71:
:71:   Thanks for the sharing!  I like the 軍人服 ver.:love: Really not bad wor!   Why don't you share more Max's photo with us?  :D
:shiny: Brother, the 襟章......家下老 lup! :^ :DD

我都岩呢隻,仲等緊福卡..我仲找緊light-up版..
多多指教~:77:
http://hk.myblog.yahoo.com/takes ... =52&prev=59&next=10

原帖由 Mikehk@ 於 26-10-2009 06:43 PM 發表
著燈版唔錯, 但普通版的頭盔真是一流! :71:

:64:

原帖由 F-14 於 26-10-2009 06:54 PM 發表
:71:   Thanks for the sharing!  I like the 軍人服 ver.:love: Really not bad wor!   Why don't you share more Max's photo with us?  :D
:shiny: Brother, the 襟章......家下老 lup! :^ :DD

其實我咪MAX LOR, 您都日日見都吾夠:DD
原帖由 BlackAce 於 26-10-2009 07:00 PM 發表

其實我咪MAX LOR, 您都日日見都吾夠:DD

:44:  > :( > :DD >:64:
support 一下!:77:
好奇怪max高d架..件濳水衣"釣"腳
非常有愛:$
:$ :$ :$ :$ :$ BlaceAce
u are a super macross FIGURE fans !! :71: :71: :71: :71: :71:
我自己裝咗燈, 換左啲喉同換咗 ht slim body, 效果都唔錯
褔卡好似曾經係展覽出現過...  但之後冇哂聲氣 :unhappy:
先謝謝各師兄 support, thx!! :64:

原帖由 水水的基地 於 26-10-2009 07:41 PM 發表
好奇怪max高d架..件濳水衣"釣"腳

件衫吾知係咪日子耐而縮水呢?

原帖由 berserkberserk 於 26-10-2009 09:35 PM 發表
我自己裝咗燈, 換左啲喉同換咗 ht slim body, 效果都唔錯

師兄有時間 pose 的 相上來好嗎 :D

原帖由 呂品器 於 26-10-2009 10:18 PM 發表
褔卡好似曾經係展覽出現過...  但之後冇哂聲氣 :unhappy:

借 santa 師兄相一用, 係咪講呢隻 :o
:@
:71: :71: :71: