Toysdaily 玩具日報

劇場版Gundam OO 預告片4部新Gundam, 新Flag, GN-X 等截圖 (28/10+ youtube link)

回覆 41# 的文章

個頭有d似gp02, 我覺得幾靚wor:handshake:
lockon機用番dynames的裝甲設計, i like it
基本上每部機的上半身都有上代或上上代的影子
dynames, seravee的心口形狀雖然差不多, 但不是一樣, 模型的話基本上沒可能沿用, 算是有心的設計
flag嘛...又出現了, 又是差不多一樣的樣子, 算是flag+masurao/susanowo的合體...
"地球軍"的機體又回到最初的地步了嗎...?

肥仔頭頂的紅色6角形很可疑, 很有以往高達下身, 兩腿中間那位置的影子嘛...
但總覺得那兩隻"手"也是很可疑呢... 明明有小size的gn fang唔用, 偏要用有線式"incom"+大型的"funnel",
所以總覺得它們不是跟某些其他東西合體, 就是大手內藏了分身機(還是那才是tieria身處的cockpit!? XD)

LOCKON機的黑白圖處...背後是槍的把手位置嗎=口=?
原帖由 eric 於 26-10-2009 01:54 PM 發表

GN DRIVE唔夠分,,
原裝得5個...第2季...O GUNDAM果個冇左..得返4個.囉

無爆到呀
好耐之前D幕後講過
GN DRIVE有強力的GN FIELD保護
所以EXIA R2, O GUN的爐都無爆
機體設定幾好!
希望快些有全機體設定資料和故事大綱
Qua(t)頗型,但既然紅爐都有得TWIN DRIVE,無原裝DRIVE咪用山寨版囉,再唔係紅豆綠豆兩溝,最多無得量子化啫~:p

不過竟然講明係(T),唔通真係鴛鴦爐~~~? !

Raphel究竟想點? 每次估下絕望部機有咩花臣已經係一種樂趣~~:he:

另外連Flag仲有GN-X都返嚟,大把新Gunpla買喇~~!!

原帖由 herrickwok 於 26-10-2009 07:24 PM 發表
lockon機用番dynames的裝甲設計, i like it
基本上每部機的上半身都有上代或上上代的影子
dynames, seravee的心口形狀雖然差不多, 但不是一樣, 模型的話基本上沒可能沿用, 算是有心的設計
flag嘛...又出現了, 又是 ...

當初係話冇爆慨
不過5月個時水島話可能有D爐唔完整
自己選黎信 a_a
lockon台機點解唔全部整成綠色!
淨係中間綠色好怪.....
綠色果部可以變槍!?
lockoff部新機好似弱雞咗d,冇咩裝備咁,但係部dynames改良機由邊個揸呢?唔通lockon未死,兩兄弟互片!!提子部機後面似係揹住個大貨櫃,都唔似可以變到部機,我覺得佢係一大揸bit,分離再重組部機,好似turn-x咁樣,係就好玩囉!!:34:
原帖由 herrickwok 於 26-10-2009 07:24 PM 發表 lockon機用番dynames的裝甲設計, i like it基本上每部機的上半身都有上代或上上代的影子dynames, seravee的心口形狀雖然差不多, 但不是一樣, 模型的話基本上沒可能沿用, 算是有心的設計flag嘛...又出現了, 又是 ...
好似插穿埋個DRIVE 喎...咁都用得返?

原帖由 eric 於 26-10-2009 13:54 發表

GN DRIVE唔夠分,,
原裝得5個...第2季...O GUNDAM果個冇左..得返4個.囉

0 Gundam 有爆GN-DRIVE咩真係唔覺喎?
草圖有槍柄果部機好似唔係彩圖果部綠色機黎喎
原帖由 eric 於 26-10-2009 09:09 PM 發表
好似插穿埋個DRIVE 喎...咁都用得返?

未必,可能係角度問題
就好似小朋友表現ge食左自己個拳頭咁
頭像被屏蔽
原帖由 waven 於 26-10-2009 09:49 PM 發表 未必,可能係角度問題就好似小朋友表現ge食左自己個拳頭咁

明明插穿左..真係唔夠係你地講..是但啦;.

:34::34::34::34:
:71: :71: :71: