Toysdaily 玩具日報

查看: 14918|回復: 9

ROBOT魂另一佳作 - TURN A

呢期注意力好似集中晒起7劍
等我分享一下同期出既TURN A吧~

TURN A 本來我係好唔鐘意的
但睇完套片之後覺得好有特色
雖然講唔上係好鐘意, 但至少我都接受到佢既設計
而且越睇越有味道

今次ROBOT魂出得非常之好
上次TURN X 造型超正, 可借可動都係一般
今次無論造型可動都極之掂

正面

背面, 背後睇尤其正, D 細位到得好足,
腳後面既扇片非常峰利, 另外有幾件唔知乜野堆積狀態(劇情唔記得了)既零件替換
但相信無人會用...

腳部活動尤其強勁
連小腳二段式關節都重現了

胸口有飛彈發射零件

配件都算齊, 係差左流星鎚同月光碟...
不過都無所謂, 反正裝左月光碟就唔會塞得入櫃

去圖

如果爆左BANDWIDTH...可以直接去相薄睇...
http://s670.photobucket.com/albums/vv69/lu_gmail/

最後我覺得如果入左TURN-X, 呢隻一定唔可以錯過
另外ROBOT魂越造越好, SIDE MS尤其出色
希望佢KEEP得住呢個氣勢! 出多D SIDE MS!
TURN A见过实物觉得超出预期,ROBOT魂继O高达同交响后,难得有白件唔胶。。。可惜对TURN A无乜爱,PASS∼:80:
e隻最後我都係忍唔到買左
真係好正,仲令我立即入了turn  x
2隻都比期望中好好多:52:
可能因為佢同其他gundam唔同
所以無咩人留意佢:67:
個人覺得他比MG更強可動性:58:
面相都係唔夠好啦...怪怪的
又無鎚...
而且我都入左MG未砌, 所以唔會入

BTW, 堆積狀況應該係佢唔識飛果陣
有一集TA同哥連打到要跌落溶岩果陣脫落左, 飛番上黎
好似係咁, 我未聽過有呢件件送...
e隻野我從來唔當佢係高達...:38:

白件要滲返線先得、希望笨大之後的ROBOT魂上埋舊化色同滲線就好。
唔知點解睇完動畫之後,就有o的喜歡呢隻o野,而且Robot魂呢隻真係做得唔錯,準備入手中。
原帖由 herrickwok 於 26-10-2009 12:36 AM 發表
面相都係唔夠好啦...怪怪的
又無鎚...
而且我都入左MG未砌, 所以唔會入

BTW, 堆積狀況應該係佢唔識飛果陣
有一集TA同哥連打到要跌落溶岩果陣脫落左, 飛番上黎
好似係咁, 我未聽過有呢件件送...

面相黎講, 近期睇過電擊有隻改左TX風格既TA, 面相真係好GOOD
不過呢隻都算好唔錯的了

堆積狀況你講起我終於記得了
佢有有4件PARTS, 小腳大腳左右
有D 似熔爛左咁, 不過相信無乜人會用到...
我寧願佢跟多個鎚了~
各方面都真係唔錯,如果賣唔去多數係因為機設問題......
原帖由 gogoring 於 26-10-2009 12:46 AM 發表
唔知點解睇完動畫之後,就有o的喜歡呢隻o野,而且Robot魂呢隻真係做得唔錯,準備入手中。
的確好多人都係睇完動畫之後對turn a改觀,turn a亦係我最愛動畫之一

為左家中既turn x,今日都入左一隻turn a:43:
(我對turn x既愛比turn a多:34: )