Toysdaily 玩具日報

查看: 13942|回復: 66

講下發生在自己(親人同fd都得)身上的尷尬/肉酸/羞家事..我講先....

不如一人講一件, 發生在自己身上的尷尬/肉酸/羞家的事......
當然由我講先啦:
當年應該係中二三左右, 我好鍾意攞我阿哥啲衫褲黎著, 因為未開始有自己的style, 未開始自己買衫.  時間係放緊summer holiday, 我如常攞我阿哥啲衫褲黎著, 我攞左他的短袖裇衫, 係紅色低白色直間的, 同攞左黑色"扯"褲, 然後出街, 因為約左fd.  由於未夠鐘, 所以入左麥當當買野食.  入到櫃位望完meun, 想開口向個職員落order, oh.....SHIT, 我發覺我身上的打扮, 居然同麥當當的職員的衣著, 係一糢一樣, 只欠頂帽...........:no: :no: ................果一刻我真係想搵窿捐..........囉爆, 好肉酸, 好尷尬........但亦因為這件瘀事, 而激發左我之後的衣著.........

多謝大家:he: :he:

家醜不出外傳, 點會有人回吖:ar:
原帖由 汝無名 於 22-10-2009 06:31 PM 發表
家醜不出外傳, 點會有人回吖:ar:

唔好甘"獨食", 講出黎同大家一齊開心下啦~~~~:34: :34: ~~~~~~~~
係太古男廁門口p左:sad:
原帖由 阿瞬軍曹 於 22-10-2009 07:04 PM 發表
係太古男廁門口p左:sad:

係咪好多人望住??
記得十幾年前同三個friend 去日本, 當時係奈良其中一間的手信鋪門口見到兩個樣子並不美的女子, 我便係果兩個女子面前同d friend 講"嘩! 好樣x 呀!" 點知其中一人回應你講咩呀! 即時....囉爆同好尷尬:50: , 即時轉身閃人:68: :55: 跟住仲比三個friend 笑左成日:53:
原帖由 bbf1125 於 22-10-2009 09:42 PM 發表
記得十幾年前同三個friend 去日本, 當時係奈良其中一間的手信鋪門口見到兩個樣子並不美的女子, 我便係果兩個女子面前同d friend 講"嘩! 好樣x 呀!" 點知其中一人回應你講咩呀! 即時....囉爆同好尷尬:50: , 即時轉身閃 ...
:64: 對唔住...

:66: 我笑咗......
:shy: :shy: 唔講得,唔講得,雖然地點又係日本,雖然你地可能會好羡慕:shy: :shy:
原帖由 katoributa 於 23-10-2009 09:07 AM 發表
:shy: :shy: 唔講得,唔講得,雖然地點又係日本,雖然你地可能會好羡慕:shy: :shy:

come on.......分享下啦, 等我們羡慕下啦~~~~~:35: :35: ~~~~~
掛住講電話撞左入女界, 好彩d女冇叫石q:79:
時間:某星期六夜晚七點幾
地址:旺角行人區街尾,風月堂樓下
人物:當年仲著涼鞋既丙叔另加兩條麻甩佬,K君,A君

事發:
當晚三條友路經上址,過左風月堂行到去十字路口時,
K君錯腳踩到丙叔隻涼鞋既後踭,丙叔一起步,涼鞋條帶斷左,
成隻涼鞋飛開左........
諗下...最多人既地段加上最多人既時間,
丙叔單住隻腳,K君不知所措,A君企響隔離係咁笑,
果個尷尬程度真係想搵隆捐!!
之後我單住隻腳,彈下彈下咁彈左過去波鞋街買鞋,
果倆條趴地熊又唔扶我,一咪響後面係咁笑!!!
:no: :no: :no:
原帖由 00_GUNDAM 於 23-10-2009 10:09 AM 發表
掛住講電話撞左入女界, 好彩d女冇叫石q:79:

嘩~~~~甘大碌~~~~~:69: :69:
原帖由 路人丙 於 23-10-2009 10:15 AM 發表
時間:某星期六夜晚七點幾
地址:旺角行人區街尾,風月堂樓下
人物:當年仲著涼鞋既丙叔另加兩條麻甩佬,K君,A君

事發:
當晚三條友路經上址,過左風月堂行到去十字路口時,
K君錯腳踩到丙叔隻涼鞋既後踭,丙叔一 ...

K君有無賠錢比你買鞋?
仲有~~~

當年有次中午放學返到屋企,
咁屋企冇人,天氣又熱,咪除剩條底褲食飯盒咯,
食完就拎出去屋企出面後樓梯掉,
因為我行過去只需10秒左右,咪就咁行出去咯.
點知一出到去,道門碰一聲咁閂埋左,我心諗大鑊喇今次.
成身上下得返條底橫,點算呢~~~
開頭有諗過落去管理處打電話搵我媽救求,
但諗下咁既款落去我以後仲洗見人既?!

最後拍左隣居門,入去借電話打去救求,
好彩對方只係一個阿伯,我媽仲叫我坐陣先,做埋少少野先返尼救我.
結果我響阿伯屋企坐左成粒鐘~~
:no: :no: :no:
原帖由 Quentin 於 23-10-2009 10:27 AM 發表
K君有無賠錢比你買鞋?

梗係冇啦:*