Toysdaily 玩具日報

Assassin's Creed 2 上電車

原帖由 Vince 於 24-11-2009 10:09 AM 發表

雖然我未買 (因為手頭上太多 game 未清, 岩岩 爆左 COD 個 story mode, 現在玩緊 God Of War collection, 仲有隻 鐵拳 未郁過 ... ) ... 廁客 2 從 magazine 同 外國網 review 上睇到 都係話比 上集 好. 其實上集 ...

點解呢期咁多games架~~~一係唔出 :30: 我都係睇雜誌話隻game玩落冇上集咁好~~~道聰途說耶 :26: 鐵拳見百多元好抵玩,不過見冇時所以冇買,因為玩緊跟機入個隻rpg~~~又係d 3d地圖~~~玩1,2個鐘已經開始昏迷:72: ~~~都係sf好玩d :66: 好羨慕您同咁多大大可以玩咁多隻games~~~:63:
原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 12:11 PM 發表

點解呢期咁多games架~~~一係唔出 :30: 我都係睇雜誌話隻game玩落冇上集咁好~~~道聰途說耶 :26: 鐵拳見百多元好抵玩,不過見冇時所以冇買,因為玩緊跟機入個隻rpg~~~又係d 3d地圖~~~玩1,2個鐘已經開始昏迷:72: ~~~都 ...

跟機入個隻rpg ?? 唔會係 籃龍 下化 ??? 如果係 ... 你頂到 2 個 鐘 先 昏迷 就真係好 勁 了 ... 籃龍 真係太悶 la ... 我次次一開就即刻想訓 ...
如果想玩 d 好玩小小 既 rpg, 我推介 tales of vesperia 或者 star ocean ... d 2 隻我覺得比較好玩.
其實我都冇咩時間打機的 ... 要返工, 要OT, 仲要睇住 TD ... 所以現在我選既 game 一定要係 爽快 ... 慢 d 都會訓著.
SF 岩岩買果時都打左一輪  ... 但當打完晒所有人 ending 之後就冇動力再打了 ... 佢又未有得 online 8人 對賽 ... 所以都係等 SSF 先再黎過 ... kakaa
原帖由 Vince 於 24-11-2009 12:26 PM 發表

跟機入個隻rpg ?? 唔會係 籃龍 下化 ??? 如果係 ... 你頂到 2 個 鐘 先 昏迷 就真係好 勁 了 ... 籃龍 真係太悶 la ... 我次次一開就即刻想訓 ...
如果想玩 d 好玩小小 既 rpg, 我推介 tales of vesperia 或者 ...

我估藍龍仲好d ~~~ 另一半幫我入左隻唔知係乜o既"最後遺跡",d畫面唔係咁正,戰鬥畫面又亂,d字又細~~~玩到呢~~~ :30: 但又唔想買左唔玩 ~~~ :42:都係FF好好多 ~~~:31:

點解您可以咁勁~~~ot又睇住td仲可以爆埋COD~~~:unhappy: 我每晚教完個囡d功課臨瞓先可以玩(不過其實已經俾周小姐急call),都係做仔o既時候好~~~:79:
原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 12:41 PM 發表

我估藍龍仲好d ~~~ 另一半幫我入左隻唔知係乜o既"最後遺跡",d畫面唔係咁正,戰鬥畫面又亂,d字又細~~~玩到呢~~~ :30: 但又唔想買左唔玩 ~~~ :42:都係FF好好多 ~~~:31:

點解您可以咁勁~~~ot又睇住td仲可以爆埋C ...

The Last Remnant ?? 佢都係 square-enix 出 ga wor ... square-enix <= 一向都係 rpg 信心的保証 ga wor ... 同埋 佢 戰鬥果個 system 好似係抄 FF ga wor ... 嘩 ... 咁 FF13 都有小小危 :50:
原帖由 Vince 於 24-11-2009 12:55 PM 發表

The Last Remnant ?? 佢都係 square-enix 出 ga wor ... square-enix  

係囉~~~呢隻野真係玩死人 :59: 雖然係SE出品,但d系統同FF完全唔同,冇level,hp成team人一齊計,一入戰鬥畫面d怪獸4方8面咁打埋黎,有時仲窒下窒下~~~玩到冇癮 :cool: 其實SE都出左好多rpg~~~好多係試驗性則質~~~呢隻係其中一隻~~~star ocean我估會好好多 :49: FF都未必係保證,雜誌話wii隻FF都麻麻~~~下月隻PS3 FF應該好好多呱~~~其實我估呢隻game都ready左好耐~~~如果唔係ps3銷量未達標~~~一早已經出左~~~~~不過近期FF太過科幻~~~好似少左d味道 :78:

SF我覺得時間短,夠爽~~~:DD 下隻買o既game都應該係SSF4,到時上到網一齊玩啦~~~:p  (其實有留意過隻SRW,不過要成2字中,所以遲d先買~~~又可能唔會買:he: )
原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 01:24 PM 發表

係囉~~~呢隻野真係玩死人 :59: 雖然係SE出品,但d系統同FF完全唔同,冇level,hp成team人一齊計,一入戰鬥畫面d怪獸4方8面咁打埋黎,有時仲窒下窒下~~~玩到冇癮 :cool: 其實SE都出左好多rpg~~~好多係試驗性則質~~~呢隻 ...

窒下窒下 <= 可以試下 install 落 hd 玩 ...
下個月隻 FF 我都未必買, 一來  ps3 版 係日版, 二來遲 d xbox 果隻 係 英文版 ... 三來, 再遲 d ps3 又可能會出 d 加左野既 internation 版 ... 仲知就係 等得 ... 同埋 而家既我 真係冇時間同心機打 RPG 了 ... 用太多時間 la ...
xbox 隻 機戰 我都唔 suggest ... loading 太耐 la ... 同埋, 唔係 2d 版既 機戰 ... 仲係覺得有 d 怪 ... :58:
不過如果等 SSF 就真係太耐 la ... 可能要下年既下半年先有 ...
原帖由 Vince 於 24-11-2009 02:31 PM 發表

窒下窒下  

其實落左hd仲洗唔洗得番~~~我驚洗唔番~~~而家落左2隻games已經得番90gb,洗唔番就大件事 :31:

FF玩英文版傳神好多~~~不過同您一樣~~~因為冇乜時間興趣大減 :55: 同點解黑人個頭~~~接受唔到 :no:

SSF4應該下年年頭都有得玩呱~~~不過SF4好多新人我都未正式練過, 時間呀~~~:help:

睇完您咁講,隻SRW都係慳番lu~~~~:p

原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 04:36 PM 發表

其實落左hd仲洗唔洗得番~~~我驚洗唔番~~~而家落左2隻games已經得番90gb,洗唔番就大件事 :31:

FF玩英文版傳神好多~~~不過同您一樣~~~因為冇乜時間興趣大減 :55: 同點解黑人個頭~~~接受唔到 :no:

SSF4應該 ...

有得 install 當然就有 del la ... 我得果  20Gb 都生存咁耐 la ...
其實 360 仲有好多 正 game ga ... 你有冇買 Gear Of War 2?
d 隻, 基本上玩過就知 你部 xbox 有幾 勁 ... :75:
原帖由 Vince 於 24-11-2009 04:45 PM 發表

有得 install 當然就有 del la ... 我得果  20Gb 都生存咁耐 la ...
其實 360 仲有好多 正 game ga ... 你有冇買 Gear Of War 2?
d 隻, 基本上玩過就知 你部 xbox 有幾 勁 ... :75:

有得del就安心好多囉~~~等我install埋落去先 :he:

GOW2~~~冇呀~~~因為除左fig,slg,rpg之外,其他games我都唔識玩~~~:die:
原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 04:55 PM 發表

有得del就安心好多囉~~~等我install埋落去先 :he:

GOW2~~~冇呀~~~因為除左fig,slg,rpg之外,其他games我都唔識玩~~~:die:

放心 ... 佢好易上 手 的. 自己一個人打其實唔係 d 隻 game 既 重點 ...
GOW2 ... 係要 同 fd 一齊打, 先會找到 樂趣 的 ....
我同 fd 打 story mode 都 爆 幾次 ... 由 easy 打到 very hard (隻 game 入面叫 風狂) ... 打 風狂 時真係 好 激 ga ...
除左 打 story mode ... 仲可以 對戰 同 打生存mode ... 有 360 d 隻 game 真係唔小得 ga
原帖由 Vince 於 24-11-2009 05:06 PM 發表

放心 ... 佢好易上 手 的. 自己一個人打其實唔係 d 隻 game 既 重點 ...
GOW2 ... 係要 同 fd 一齊打, 先會找到 樂趣 的 ....
我同 fd 打 story mode 都 爆 幾次 ... 由 easy 打到 very hard (隻 game 入面叫 ...

好耐之前係個老死到玩隻唔知乜game~~~係士兵射外星人~~~結果我差唔多5分鐘左右死一次~~~要佢拍下我先復活 ~~~結果玩到佢火都黎 :DD

所以我都唔敢玩射擊~~~因為我係亂射~~~命中率0%~~~俾人命中率係100% :ice:
原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 05:20 PM 發表

好耐之前係個老死到玩隻唔知乜game~~~係士兵射外星人~~~結果我差唔多5分鐘左右死一次~~~要佢拍下我先復活 ~~~結果玩到佢火都黎 :DD

所以我都唔敢玩射擊~~~因為我係亂射~~~命中率0%~~~俾人命中率係100% :ice:

士兵射外星人? 拍下會復活 ?? <= 其實 gear of war 都係 咁 ... kakaaa ...
我同個 fd 打 風狂 果時都係 互相問候 的 ... kakaaa ...
我地試過打一關打左 個幾鍾 ... 唔係果版長 ... 係唔係我死就佢死 ... 死左又黎過 !!:66:
原帖由 Vince 於 24-11-2009 05:32 PM 發表

士兵射外星人? 拍下會復活 ??  

會唔會我玩緊o既係第一集~~~:(

您同個fd互拍都過關~~~由於我拍唔夠一陣就死~~~同得我老死拍我冇我拍番佢~~~基本上佢仲慘過自己玩 :he: 所以佢而家淨係叫我同佢玩SF~~~怕左我~~~:DD
原帖由 黑色三連敗 於 24-11-2009 05:48 PM 發表

會唔會我玩緊o既係第一集~~~:(

您同個fd互拍都過關~~~由於我拍唔夠一陣就死~~~同得我老死拍我冇我拍番佢~~~基本上佢仲慘過自己玩 :he: 所以佢而家淨係叫我同佢玩SF~~~怕左我~~~:DD

如果你係玩 360 ... 應該係 第一集 la ... 其實因為係你 fd 比你打得熟, 所以你死得多 d ja ...
第 2 集有 生存mode ... 最多可以 5 個人 對 電腦 ga .... 死左都唔緊要的, 只要其中一個 過到 就過到版 ... 我念你可以由 d 到開始 ... 由幾個 fd 帶你 ... 慢慢玩下玩下就玩到 ga la ...
原帖由 Vince 於 24-11-2009 06:13 PM 發表

如果你係玩 360 ... 應該係 第一集 la ... 其實因為係你 fd 比你打得熟, 所以你死得多 d ja ...
第 2 集有 生存mode ... 最多可以 5 個人 對 電腦 ga .... 死左都唔緊要的, 只要其中一個 過到 就過到版 ... 我 ...

等我問下我老死仲肯唔肯做我partner先~~~:he: 不過先決都係要攪定上網問題~~~:angry: