Toysdaily 玩具日報

88mm炮玩法~

呢套動畫做完左未~

點解唔見左蒼之魔女~
好色之途:71: 我都係:35:
原帖由 純白騎士姬Saber 於 11-10-2009 18:40 發表

既然有K66同好一語道破
就來個作品資訊揭載
戦場のヴァルキュリア
sega水彩畫風+斜間紋令人物重戰場味
http://valkyria.jp/
而動畫版人設討好
http: ...

隻game我都係睇朋友玩先認得,冇深入留意,好似話有新一集wor
唔知點解,我都好迷呢D軍事機械加美少女作品,Konami有套戰機戰車囡囡,我都有儲.
原帖由 Licarly 於 11-10-2009 07:50 PM 發表
呢套動畫做完左未~

點解唔見左蒼之魔女~

全26話已完結了
動漫花園search戰場女武神--------->選極影字幕就有合輯了

88炮簡直系二戰中的最大發明....防空防坦克都得...
88 "Acht-acht"! :43:

What scale is this in? 1/48? 1/35?
原帖由 Freedom911 於 11-10-2009 08:47 PM 發表
88炮簡直系二戰中的最大發明....防空防坦克都得...

Agree:78:

原帖由 quentinlau 於 11-10-2009 09:55 PM 發表
88 "Acht-acht"! :43:

What scale is this in? 1/48? 1/35?

:) 是1/18 scale:)

算最大比例掛:(

原帖由 K66 於 11-10-2009 07:51 PM 發表

隻game我都係睇朋友玩先認得,冇深入留意,好似話有新一集wor
唔知點解,我都好迷呢D軍事機械加美少女作品,Konami有套戰機戰車囡囡,我都有儲.

戦場のヴァルキュリア Game已確定會出2呢
至於軍械少女作品最元祖該是明貴美加MS少女/銀河公主傳說~優奈
走日本抗戰寫實路線作品有最終兵器少女
撇除島田フミカネ先生未曾動畫化的軍武娘1~3有盒玩化

以二次大戰為舞台的Strike Witches /強襲魔女
http://wiki.komica.org/wiki/?%E3%82%B9%E3%83%88%E3%83%A9%E3%82%A4%E3%82%AF%E3%82%A6%E3%82%A3%E3%83%83%E3%83%81%E3%83%BC%E3%82%BA
無論甚麼戰鬥理由作品共同點或多或少都有復甦日本軍國主義之理念:78:
:43: :handshake: :handshake:
+pic

支炮是可程現仰角發射狀態呢:)
另外我見支炮前後有拖卡的
即係可拖車la

想知道88mm炮配咩型號tank好?

有同好知道嗎?:)
88mm 配德軍 tank 邊架都 ok 咖
Tiger I, King Tiger, Panther 等都唔錯
原帖由 純白騎士姬Saber 於 12-10-2009 07:19 AM 發表
另外我見支炮前後有拖卡的
即係可拖車la

想知道88mm炮配咩型號tank好?

有同好知道嗎?:)
原帖由 ammms 於 12-10-2009 09:28 AM 發表
88mm 配德軍 tank 邊架都 ok 咖
Tiger I, King Tiger, Panther 等都唔錯

Also Jagdpanther, Nashorn / Hornisse, Elefant / Ferdianand for tank destroyers (all are equipped with 88mm gun)!
頭像被屏蔽
我反而想問邊度有多 d 唔使砌o既坦克賣?
我剩係知 UML 有