Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Licarly

宇宙新世界 ( UPDATE 至 07 銀河 ~THE END~ )

05 遊星

王立科學博物館 II -- 05 遊星

夜空上閃爍著光輝的赤之惑星--火星

火星是 不吉之象徵~

暴風狂吹的荒地,

不斷有赤之砂飛舞的惑星表面.

MARS 3 火星探測器

1971年12月2日 經過 8部探測機失敗後,

MARS 3 終於成功著陸火星表面...........20秒後沈默~

更多圖片 請至小弟 BLOG 參觀
http://hk.myblog.yahoo.com/licarly/article?mid=2329

原帖由 Borbor 於 4-10-2009 06:07 PM 發表
:handshake: nice photo

:? 依套係咩盒蛋?可否影個盒睇下?

呢套係 "王立科學博物館 II"

冇影到個盒~開完盒我就掉左了@@
原帖由 水水的基地 於 4-10-2009 10:04 PM 發表
sp 呢??

SP 只是銀色的異形............

由銅色改左做銀色

改左張紙個名為 00 侵略~

SP因為 和 異形一樣 所以冇影到~

06 異形

王立科學博物館 II -- 06 異形

人類所想像的火星人

更多圖片 請至小弟 BLOG 參觀
http://hk.myblog.yahoo.com/licarly/article?new=1&mid=2330
原帖由 Licarly 於 4-10-2009 10:18 PM 發表

呢套係 "王立科學博物館 II"

冇影到個盒~開完盒我就掉左了@@

:77: 知道個盒係點la, 謝謝
:71: :71: :71: :71:
好相好字~~我最鍾意你第6圖~:34:

07 銀河

王立科學博物館 II -- 07 銀河

這套盒蛋的最後一隻,

很特別是一個立方體水晶體,

燈光照下時有著銀河閃爍的效果~

我們所居住的地球屬於太陽系,

而太陽系只是銀河系之一小部份~

銀河系由二千億以上的恆星所構成,

銀河系外觀為渦卷狀之圓盤,

圓盤直徑達 10萬光年,

厚度達 1萬5千光年,

太陽系離銀河系中心約 2萬6000光年,

銀河系中心部的質量是太陽的 400萬倍,

在地球的夜空中看來像天上的一條銀色河流,

所以稱之為 "銀河"~

合成圖是用照片中的銀河系制作出來的~

更多圖片 請至小弟 blog 參觀
http://hk.myblog.yahoo.com/licarly/article?new=1&mid=2331
SO COOL!!:71:
冇買 part 1?我個覺得 part 1 0架 "地球" 最靚...:35::35:
原帖由 juwan 於 7-10-2009 04:51 PM 發表
冇買 part 1?我個覺得 part 1 0架 "地球" 最靚...:35::35:

冇買PART 1 , 上網睇過 PART1 的地球真係唔錯呢!

請問個地球係唔係用透明藍色膠整出來~