Toysdaily 玩具日報

查看: 22878|回復: 30

[一擊殺虫!] HoiHoiSan ID-3 小惠惠, 出擊!!!

:34:

終於都出山啦~~~:79:

之前一直被我隻Monthly Grade(MG) 新安州困住, 未搞掂佢之前就咩都唔做得...
終於係前晚比我KO了~~ 雖然未上貼紙, 不過遲d先搞lu.... 因為.....
小惠惠最優先事項麻~~~~ hahahahaha:34:

呢隻小惠惠, 一個記之曰"貴"... 咁既質素,Bandai出的話應該只會賣1800yen... 壽屋賣3150yen 跟本就係劏死牛... 以下詳解...

先睇個盒, 咁大個盒先砌到咁細隻小惠惠... 個盒大約有一盒hguc nu-gundam咁大...

砌完出o黎, 得番咁多野...

支水鎗有冇名??? 把刀我知叫"十六夜"...
果條傻毛超超超超超易斷, 佢都醒嫁啦送多條比你後備....
面相有左/中/右3個, 拳頭2對, 仲有掃把一支....

來個正面....

如果素組, 成隻小惠惠都會"油淋淋"... 好似冇用面油紙咁...

來個背面...

d夾口設計又搵笨, 唔搞搞佢的話就明顯到老花都睇到...
簡單d講, 壽屋d設計又差, 用料又麻麻...

背部有USB插口, 假既LOL

有D水口唔太明顯就算啦....

來個天蠶腳~~~~~~

身在壽屋, 心在笨大~~~~

來個十六夜持劍MODE~~

由於件袍又大, 頭髮又阻住曬, 小惠惠既可動性係屬於"一流"既VER.KA. 水準.... 姐係睇得唔郁得......

把十六夜係渣唔穩的, 只可以"掛"住係手入面...
而手既可動唔算差, 不過就好易甩件, 因為關節設計得太緊了.... 一定要用膠水....

其實係成隻小惠惠都要用膠水....

到玩水鎗啦~~~~

你如果都有一盒, 你就會發現好多件都有好大條"分模"線... 我一路砌, 就一路覺得自己好似買左盒大陸老番膠達來砌咁...

最離譜都係有彎位的話, A件同B件合埋, 會有條GAP位.... 壽屋連起模個CAD圖都未玩熟...唉...

不過咁... 因為佢係小惠惠... 就算比青島出都要買嫁啦XD

刀槍雙絕! DEVIL MAY CRY~~

玩完啦... 收拾番D地方....

以模型來說, 此物只能比個5分合格分... 原因上面有講...:45:
以玩具來說, 此物關節太緊, 可動不足.... 都係5分.....:80:
如果唔係比電擊大王隻超弩級怨念小惠惠釣胃口, 都未必會入呢隻小惠惠... :55:
無計啦, 鬼叫佢係小惠惠... 有的話, 全部10分....:34:

我既愛多到同佢玩場景XD

一擊殺虫 1:1 現場實境 2009 TD版! 現在上映~~~~~~~~

故事講到小惠惠要去追擊傳說中既"虫".... 於事佢就周圍去搵啦~~

對方LV太高....:34:

~完~
:71:
只要組合前先測試關節的鬆緊度, 太緊就用模型銼去銼兩下, 基本上是一滴膠水都唔需要用.

不過腳板支軸短左少少, 玩兩野就甩腳板, 結果要用模型框來改軸
:71: 快手, 我都未開盒:56:
頭像被屏蔽
:71:砌得好掂,幫我砌返隻好喎 :DD
實在靚得太過份:71:
大大, 請問小惠惠的底裙是點整的?
模型有跟的嗎??
d相好正, 看睇出大大對呢隻好有愛!
頭像被屏蔽
:71:
砌得好掂:love:
GOOD JOB:71: :71:
原帖由 hoying710 於 1-10-2009 09:16 PM 發表
大大, 請問小惠惠的底裙是點整的?
模型有跟的嗎??

x2:36:
我都想整條底群
GOOD~ 我訂左不過未到貨....
好靚, 好精致!:handshake: