Toysdaily 玩具日報

查看: 15896|回復: 28

黑金色MG EXIA+ 原色,戰損 , 3隻MG EXIA

最初只係入咗一隻IGNITION MODE EXIA , 之後為咗搞埋隻EXIA REPAIR,就再入咗一隻普通版MG EXIA(用IGNITION MODE既零件)完成咗佢 , 兩隻都已經砌好同上埋色.
有一晚突然諗,黑色EXIA會係點呢(當時無咩詳細既概念,不過買咗先算哪),所以就再入一隻IGNITION MODE EXIA 搞搞佢.哈哈.:34:
話時話都唔知自己做咩,一共入咗3隻MG EXIA( IGNITION MODE x2 , 普通版 x1)......:49:真係中毒太深,今次大出血:70:.

完成之後先post張3隻EXIA既合照比大家睇哪.:73:我諗都幾有趣:34:
講返呢隻野,噴完上半身之後先發覺原本既漆黑EXIA,要改名做黑金EXIA先得哪......:66:

不過到咗11月會出PG OO RAISER......打算成隻做金屬色(濕度底就最啱噴金屬色哪.)唔知要幾長時間先完成呢?好期待呀.:)
完成咗95%,其他就得閒先再整哪:51:.

睇之前要多謝sonia5sze介紹既綱頁比我可以upload相片:34:
手機相片,  多多包涵:64:

因為無咩時間,好多地方無整好.......多多包涵:64:
最後係我既EXIA 大合照

http://www.tvboxnow.com/thread-779912-1-1.html

死圖~:80:

回覆 2# 的文章

upload 唔到D圖......貼住條links 先哪.
sorry
Try photobucket or flickr and hope can see your stuff soon!  :)
:handshake: 小弟都做緊咁上下既野:he:
借問聲大大係點樣上黎個"令"黑色架?
-del-
:sleep:
屋企地方所限,只可以用噴罐,如果有地方比我用噴槍就好哪......:$
雙星噴罐TS-14
先薄薄咁噴一次,乾咗之後再噴就ok哪.:he:
頭像被屏蔽
樓主可以將啲圖上傳嚟呢喥再貼上嚟 上傳相唔洗註冊方便快捷:
http://img530.imageshack.us/

期待看成品:71:
努力
:$
:43: 終於睇到相la!:43:
期待完成!
:71: :71: 多謝賜教!
:handshake: 大大其他部位諗住點配色?
期待看更新
頭像被屏蔽