Toysdaily 玩具日報

查看: 11080|回復: 12

分享搞了三個月的1/72 VF25S-ARMORED MESSIAH-調光了照片, 不行今晚再影過~

因為之前工作及走了去玩其他野關係, 沒想過這盒VF-25S 足足搞了三個月才完工(導致書房…而之前有諗過放棄, 重走去買了盒超合金返來玩過兩野, 但最後仍是覺得模型係最好~~:67:

講番呢隻VF25S , 沒想過做出來後是最”實淨”的一隻…因為之前的SUPER PART, 當一變身時, 真係變到咸…而呢隻FULL  ARMORED MESSIAH 版..可能因為佢本身已經好大隻. 所以”笨大” 在一些關節部件都加了”機關”, 而且重有”額外PARTS” 去固定形態, 所以今次影相時/變型時都不是太難~~真係值得一讚~~:71:

但要彈的是當變成GERWALK MODE時, 因為佢有附助件的關係, 所以變成腳部唔能夠做到理想的POST. 所以小弟決定唔POST, 希望遲的影得靚的先補番~:55:

而上色方面就根據7月份HOBBY JAPAN的配色去做基礎, 所以同原色有點點分別. 加上今次全隻都用了水貼.+囡囡水貼. 所以出黎的效果都小弟覺得可以..加上買了一些新器材, 希望攝影出來的效果更特別啦..謝謝欣賞~~

FIGHTER MODE:

特別版水貼~~

玩下的效果先~~

BATTAROID MODE
正面&背面

導彈全開~

導彈全部重新上色~~

除了手臂外, 四支導彈都要補畢地~~:38:

謝謝各位觀賞:77:

:71: GOOD
more photos pls~
d相光猛d呀,睇唔清楚,唔好浪費你咁多心機。
原帖由 ba2784 於 20-9-2009 10:10 PM 發表

慘LOR..唔單止CHING你咁講.. 有朋友見到都話有問題.但我現在係NETBOOK度又睇唔出..可能我個MON有的問題..明天拿返公司搞搞先...RENEW個POST......:79:

正!:71: :71:
大大d相再光d就更加好嘞
good job:71:
十分之正,睇唔清楚唔緊要,大大再影咪得o羅,我o地都好想再睇多D。
真係好好心機 :$
D相太黑喇,加多支燈射住正面再影啦∼
大大變型後冇拉開哂個頭?好似個頭蓋跌左落黎咁...

模型唔同DX,個頭係多個關節既 :64:
support :71:
頭像被屏蔽
好鬼正吖~!
Uncle King............so fast finish this one ah!! :58:
I'm planning to follow the Model Graphic one to modify, let see when can finish!! :43:
原帖由 ba2784 於 20-9-2009 10:10 PM 發表

X2