Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Armor Plus Ex-Gear(Macross Frontier) by Bandai

原帖由 Vince 於 22-9-2009 11:24 AM 發表

其實我有念過的 ... 不過我冇 DX合金 :42:

我唔介意借我個隻俾您影架~~~:DD

話時話,我都唔明佢著住呢件野,點踏腳制~~~:p

不過我好like佢個個手掌扮飛機o既動作~~~源自zero :78:
見過實物之後就唔想買lu
好正呀,起初想放棄的以為是換件上甲,但原來可全變,:43:   
但膊頭位上了甲後可動有d勉強, 但設計上又好像是可
前後動的???不太明這的位置
原帖由 黑色三連敗 於 22-9-2009 12:10 PM 發表

我唔介意借我個隻俾您影架~~~:DD

話時話,我都唔明佢著住呢件野,點踏腳制~~~:p

不過我好like佢個個手掌扮飛機o既動作~~~源自zero :78:

佢其實 未 穿入去 ga ... 岩岩係有 左右 既 腳踏位 .... d 個 真係 睇動畫都唔知, 要玩左隻玩具先知 ... :66:

ps 其實我有 VF-100 不過 ... 買左之後覺得唔靚 ... 都係要入反隻 合金 先C服
多謝分享:64:
原帖由 sing5264 於 22-9-2009 12:31 PM 發表
好正呀,起初想放棄的以為是換件上甲,但原來可全變,:43:   
但膊頭位上了甲後可動有d勉強, 但設計上又好像是可
前後動的???不太明這的位置

由於裝甲 膊頭 係痴住 身體 的, 所以唔可以有太大 既 活動能力 ... 向前小小 係可以 ... 不過真係 好小 果隻 ... 所以你當唔得好了.:42:
如果一并出埋女角會毒好多呢~!
原帖由 Vince 於 22-9-2009 12:31 PM 發表

?ib_____D2TidxOwP
佢其實 未 穿入去 ga ... 岩岩係有 左右 既 腳踏位 .... d 個 真係 睇動畫都唔知, 要玩左隻玩 ...

真係唔講唔知~~~:@

快d入番隻合金玩下啦~~~:)  

不過呢隻可動性咁差,有d擔心隻d-boy~~~睇埋下隻鎧甲先(好似唔差) :78:
諗唔明點解佢同鎧傳會係同一個系列..
唔通鎧傳又係用shf素體....?
但我覺得似用神話素體多d..
咁唔通鎧傳又係全膠...
原帖由 Vince 於 22-9-2009 12:49 PM 發表

由於裝甲 膊頭 係痴住 身體 的, 所以唔可以有太大 既 活動能力 ... 向前小小 係可以 ... 不過真係 好小 果隻 ... 所以你當唔得好了.:42:

不是的,那個膊頭甲是可前後轉的, 照理是可配合手膊頭來轉動的.
問題應該是合體的方法應有曉門???希望是這樣.....
原帖由 sing5264 於 22-9-2009 02:46 PM 發表

不是的,那個膊頭甲是可前後轉的, 照理是可配合手膊頭來轉動的.
問題應該是合體的方法應有曉門???希望是這樣.....

如果拆去body上膊的護甲來合體應該就可前後轉了.:73: 但就不
是全變了,鑽牛角尖中....:34:
原帖由 sing5264 於 22-9-2009 03:00 PM 發表

如果拆去body上膊的護甲來合體應該就可前後轉了.:73: 但就不
是全變了,鑽牛角尖中....:34:

佢 膊頭護甲 係唔可以 拆出黎 ga ... :47:
頭像被屏蔽
THX.
件野幾中意下,但個價就嚇死人:69:
Waiting for Tekkaman Blade:love: