Toysdaily 玩具日報

GX-48 BIG-O《加料版》

原帖由 gemini61128 於 20-9-2009 08:51 AM 發表
樓主你覺唔覺BIG-O件腹甲有D鬆呢?我就有係我隻問題定係樓主都一樣呢.
:@ 我無Wo.....
原帖由 323 於 20-9-2009 09:09 AM 發表
:@ 我無Wo.....

咁是否好容易拿下來?
原帖由 gemini61128 於 20-9-2009 09:18 AM 發表

咁是否好容易拿下來?
都ok喇!即係咁,如果將Big-O個肚向下,果件甲如果會跌出黎就算鬆,無跌就算ok喇!:(
原帖由 323 於 20-9-2009 09:24 AM 發表
都ok喇!即係咁,如果將Big-O個肚向下,果件甲如果會跌出黎就算鬆,無跌就算ok喇!:(

咁又冇跌,但覺得有D鬆囉。裝返上去時有"躂"一下聲係唔係正常?
原帖由 gemini61128 於 20-9-2009 09:32 AM 發表

咁又冇跌,但覺得有D鬆囉。裝返上去時有"躂"一下聲係唔係正常?
:77: 正常
原帖由 Macross長谷有洋 於 19-9-2009 03:36 AM 發表
Bandai

主體 加隻 '限定'裝備!
TOO EXPENSIVE!!!  :53:

主體價錢我是覺得還OK,配件還要2000NT$以上,我覺得沒加什麼料。:ice: :ice: :ice: :ice:
原帖由 bob2007 於 20-9-2009 11:35 AM 發表

主體價錢我是覺得還OK,配件還要2000NT$以上,我覺得沒加什麼料。:ice: :ice: :ice: :ice:
一個地台、一對前手臂、主角車、鐵鏈、仲有D炮光.......好似係咁多.....貴到離譜....

回覆 10# 的文章

請問師兄 Big-O 有几高?:64:
原帖由 toysyearly 於 20-9-2009 05:57 PM 發表
請問師兄 Big-O 有几高?:64:
約9吋高
Bandai現在的定價真係越來越貴, 現在主体貴之餘, 配件居然要另買, 相比之下, 舊時的超合金魂抵玩好多

好似GX-27咁, 又大又多配件, 定價又合理

原帖由 redfish 於 20-9-2009 06:17 PM 發表
Bandai現在的定價真係越來越貴, 現在主体貴之餘, 配件居然要另買, 相比之下, 舊時的超合金魂抵玩好多

好似GX-27咁, 又大又多配件, 定價又合理
我覺得Big-O有D似Gunbuster,當然Gunbuster係貴好多,但佢無論在變形、附件、可玩性都比Big-O強(又比較了:60: ),所以貴貴我都覺得值.........但而家.......我仲考慮中:67: .....
原帖由 323 於 20-9-2009 06:26 PM 發表
我覺得Big-O有D似Gunbuster,當然Gunbuster係貴好多,但佢無論在變形、附件、可玩性都比Big-O強(又比較了:60: ),所以貴貴我都覺得值.........但而家.......我仲考慮中:67: .....

Gunbuster只係定價18000日圓, 但BIG O無配件已經12800日圓, 加埋配件6300日圓, 所以BIG O係貴過Gunbuster
原帖由 redfish 於 20-9-2009 06:36 PM 發表

Gunbuster只係定價18000日圓, 但BIG O無配件已經12800日圓, 加埋配件6300日圓, 所以BIG O係貴過Gunbuster
真係價格進步,創意退步......
原帖由 323 於 20-9-2009 07:08 PM 發表
真係價格進步,創意退步......

銷售策略創意上都"進步"左, 如果今次分拆銷售反應好, 之後一定陸續有來

地台內刻住"CAST IN THE NAME OF GOD, YE NOT GUILTY", 對Big O迷來說算有好過無.

原帖由 redfish 於 20-9-2009 07:42 PM 發表

銷售策略創意上都"進步"左, 如果今次分拆銷售反應好, 之後一定陸續有來

地台內刻住"CAST IN THE NAME OF GOD, YE NOT GUILTY", 對Big O迷來說算有好過無.

如果佢造到背景蒸氣效果我即投降:DD