Toysdaily 玩具日報

查看: 23035|回復: 27

[figma]免費的場景+Fireball Drossel 超詳細報告~~

:65:

YO~ 又係我來發UP風~

早兩日上FIGMA官網睇下, 發現DOWNLOAD PAGE多左好多新野! 無無聊聊之下又PRINT左出來玩下... HERE
順便搵埋Drossel 出來做女主角, 因為買左返來咁耐都冇正式影過佢~

今次掉返轉~ 先來故事, 之後先係介紹~

話說呢位公主係屋企好鬼悶, 結果搵左本"人類"既漫畫書來看...

一睇就知佢唔識睇啦... 你睇佢點渣本書..

突然間, 佢番到去賣廣告果頁!!!

OHOHOH! 比佢發現左件千年怨念物! 好想要勁想買超級身痕!!!

於是呢位公主就諗緊出唔出手啦...

唔理呀, 早買早享受, 遲買蟻咬好難受! 死就死啦!

DROSSEL:"賓賓! 我今晚晚飯之前會返o黎, 煮定飯等我!"
賓賓:"yes mum~"

輕先! (姐係變身咁解...)

高機動長距離遠足用寶貝鴨super pack 裝著!

出發~~~

on the way... 好猛太陽....

ok! 目標地到達, 再變....

輕先!

白兵戰格鬥用裝著!

終於到左傳說中位於銀河系既玩具店...

店員:"易拉曬媽蛇~~~"
drossel:".... 你up乜野..."

經過左一輪宇宙級既新物種語言交流後, 雙方終於都溝通到啦...
drossel:"我o黎係搵最新出果隻figma既~你地仲有冇貨呀?"
店員:"有....請等一等..."

小長門店員就幫佢去左搵果盒figma, 而呢位客人亦都好八掛咁偷睇人地做野...(你地會唔會咁?)

店員:"你係咪指呢盒?"
drossel:"係呀係呀係呀! oh yeah yeah yeah~"

山長水遠飛左9萬幾光年過o黎, 老虎都check清楚d啦, 驗屍官mode 啟動!

店員:"而家做緊promote, 買呢隻figma仲送今年最新出既厄錢大作"di-stage"一盒, 多買多送, 送完再送..."
drossel:"oh really?~! 咁我同你要曬佢呀~"

話咁快drossel就happy shopping完畢.... 你睇佢幾happy...

之後佢梗係一支箭又衝曬燈咁飛番屋企開箱啦... 飯都唔得閒食...

點知一打開個袋....

ohohoh?!?!?! NICE BOAT???!!!

~THE END~
係咪好無聊呢... 無錯我自己都覺得好低能HAHAHA

睇返張紙....

好DETAIL, 連貓貓宅急便LOGO都有~

好易做嫁渣, 一把CUTTER CUT 下CUT下咁就搞掂... 點知屋企冇白膠張, 結果我用AA膠搞掂....

個PRINTER好似冇用一排, 有少少室左咁...

如果個PRINTER再勁D應該會更加靚...

連VISA MASTER都有齊............

最強FIGMA 800....

官網仲有和室可以玩, 果個我都PRINT左, 我等埋SABER便服出左先一齊搞~~ 勁MATCH呀~~~

講返呀DROSSEL, 佢係我咁多隻FIGMA之中最想入多隻既FIGMA.... 本來諗住8月再販會有平貨周街賣, 到時可以入多隻, 結果大家都知咩事啦XD

呢隻FIGMA 超好玩, 又高可動, 要幾低能既POSE都難佢唔到...

有黑暗既地方就有光明!

龜~~~波~~~氣~~~~功~~~~~~~~~

金雞獨立~~~!

MJ X 魯魯修....

而佢最好玩最好玩既就係.... COSPLAY!!!!

白色惡魔!!!

十分之好玩.... 睇相你都知有幾過癮啦XD

最後來多張BONUS~

~全卷完~
~THANKS FOR WATCHING~

頭像被屏蔽
次次啲相都咁鬼正,故事又幽默
唔支持吓點得吖!
Support :handshake:
:71: :71: :71: 精彩連環圖!好!
:71: :71: super nice story
大大真有心機
好有創意,好正嘅劇場版呀:$
我上個禮拜都攞到佢啦,不過仲未知要點影XD
校服[麗佳]有另一番風味,靚~(^^)
你買咗[Di:stage]未呀?
正到爆!!! :71:
好正啊 ching:$
NICE BOAT  :x
師兄好有心機~~好貼~~:71:
搞笑的劇情和流暢的動作,讚:71:
:71: :71: 好正嘅post
very good story, quite match:71:
故事簡單得黎有頭有尾, 人物可愛搞笑, 攞鏡分鏡簡潔, 配件有驚喜, 超超超超超超超超超讚!!!
原帖由 kaihins 於 8-9-2009 09:37 AM 發表
好有創意,好正嘅劇場版呀:$
我上個禮拜都攞到佢啦,不過仲未知要點影XD
校服[麗佳]有另一番風味,靚~(^^)
你買咗[Di:stage]未呀?

THANKS 大家~:77: :77:

我梗係未買DI STAGE啦... 我發覺用$5去文具店買塊3mm厚既卡紙做底仲多野玩...
同埋我深信呢盒野一定係跳水王后... 不用急不用急...