Toysdaily 玩具日報

對每隻figure/玩具的feeling (不喜勿插, thanks) 慢慢update

美鳥1/1 figure. 呢隻係普通版. 仲有一隻特別版, 不過無display出嚟.

關羽美紗 - 又係關羽. 不過比一騎個隻差好遠. 擺明H FEEL.

關羽 - 又係佢:34: .  可脫, 身材又係勁. 面相比較削. 唔夠飽滿.

橘玲 - 四眼女. 幾時都係有D吸引力 (TO ME). HAHAHA
Bible Black – 白木里香, 好SM FEEL. 好玩在. 你本身無機會, 或無興趣SM. 但要DISPLAY 佢, 你都係要幫佢綁縛.

萬里小路
穗乃華 - 成隻要COVER哂先OK. 面相靚, 身材正. BUT有D担心條鎖鏈會甩色到BODY 上.

Inabaya – Bunny Girl Ridia - 一般對兔女孩無話特別喜愛.  個POSE仲要托一托.  多左好感. :73:

Maid in Heaven Super S よりなぎさ
フィギュア Vol.1- 其實買左都有D失望.  NO COMMENT.

メイドの女の子 - 女傭服唔係主要買佢原因. 買佢當然係好身材. 不可脫都有賣 "點".:34:

扭蛋女FIGURE - 又係跟書的扭蛋. 無什特別.

(待續)

原帖由 暗黑王風雷 於 8-9-2009 01:54 AM 發表

我覺得只要唔影響生活. 又唔係對佢不忠, 女figure根本唔係問題.

普通囡囡就話啫,你好多都露出度極高喎
你諗定佢講架?
原帖由 dlmc 於 8-9-2009 11:26 PM 發表

普通囡囡就話啫,你好多都露出度極高喎
你諗定佢講架?

佢無講. ....我買乜, 佢都唔MIND. 有幾隻佢同我一齊買. 有一隻佢幫我買.

露出度高....但只係DISPLAY係屋企. 佢無問題WOR...... 而且我喜歡的就買. 露出度高低又如何.

有時係有D人太過限制另一方的行為.

我又無令屋企生活有問題. 又唔影響正常交際. 所以無問題.:34: :34: :34: :34:
睇得非常之有味道,:58: 正宗黃道,:71:

今日口褔不淺,:51: 好啱胃口。:78:

又係加建層...不過入面個幾隻全勁成人向.....費事提起..

兩隻唔同色的風見老師 - 一隻就夠啦. 買兩隻把鬼咩. 又係病態購入物.

妙蓮寺茶惠 - 其實OVERALL 都OK. 不過上下身配合好鬆.

Automatic Maiden ∼もっと美しいもの - 楚楚可憐的表情. 平平的定價, 令我買佢返屋企.:73:

(待續)
支持:71: :71:
多謝支持.

嗱嗱聲繼續.

<PICTURE REMOVED, 有點. ULTIMATEKUUGA>

白鳥天音 - 係日本買. 設計到係張椅上真抵死. 不過張椅又真係做得幾好. 好似係可脫. 不過未試過. 本來有聽筒, 不過怕掛上身, 長時間會走色去BODY..

舞 HIME - 比另一隻較為失色. 感覺頭大左少少.

孫策 - 呢隻係第一隻自己買入的一騎FIGURE先真. 買左佢先開始睇一騎漫畫.

BIBLE BLACK北見麗華- 買左幾隻, 呢隻咁熟女FEEL. 更要買.:43:

Queens Blade – 武器屋Cattleya- 如果真人係咁大就真係嚇死人. 不過作為動漫人物, 又幾過癮.

暗黑破壞神 - KAI HARN - 有身材又有樣貌, 又有武功. 哈哈. 一本睇極唔完漫畫. 好在有佢平衡下.

&#12467;&#12511;&#12483;&#12463;阿吽  - 可脫與否都無乜所謂. :34:  不過頭頂條頭髮斷左之後, 都未完全成功修復.

呢兩層主要DISPLAY GUNDAM 系列 同 SUNRISE 扭蛋. 睇個勢, HCM PRO都唔會再有一年戰爭MS/MA出. 應該都唔使再執位.

GUNDAM SEED -SD人物. 雖然無睇過GUNDAM SEED. 不過見幾Q就買左.

SD木馬號 - 可惜買唔到自護戰艦.

點解魔蟹企咁前? 因為其實係一年戰爭中, 我喜歡魔蟹可以話等同高達. 其次就係老虎同鐳射大炮.

兩隻大size的 pvc figure. 都係1/4.

戰國巫女-以前有兩隻出過. 不過一出都買唔到. 除非比貴價. 唯有放棄. 呢隻係香港都係買唔到 (個時), 剛好去日本見到有, 而且仲有少少特價......卒之買左兩隻.

乳牛女 - 超性感造型. 而且個上圍仲可以換成軟身內可加液體流出. 真係係日本人先有呢個諗頭.:34:  不過我未試過呢個function. 費事要清理.

惡魔人 - 其實唔應該放呢度. 不過佢對翼太阻地方. 焗住display係呢度先.

勇者王 - 命 + swan , 好細隻. 不過個時迷上勇者王, 見有d比較特別figure都買左.

呢個之前post過. 再post多,一次, 統一d. haha

因為好多人都話hcm pro唔再出. 而且個勢都似唔再出. 所以買左自護, 魔霸, 愛美號MIA, 叫做配合一下.

GRALAND PROTO - 係型過PART I, 好似都結實D. 可惜我呢隻右手其中一隻手指, 竟然郁兩郁就斷左. 所以而家係左手HOLD鎗. YAMATO D 可動機械人產品.....往後我都唔會再點考慮.

金田+motorcycle - 好多年前買入. 因為真係好靚. d舊化, decal printing 都好正. 佢將出1/6 action figure, 不過又係皮又係medicom. 真係要三思. 不過好似bandai有份, 可能會好d.

暫時last 兩張相.

其實以前都post過, 不過用新機影多一次.

下定決心掟盒 (雖然唔係所有都掟), display. 之後真係開心好多. 因為真真正正可以好易接觸到d玩具/figure, 而唔係下下要抽出又放入. 當然地方係一個問題.

仲有一個櫃未翻影. 下次先再post. 仲有隻batmobile, covering project 將完成. 又可以再影一次.

而家計過total有8成1的玩具/figure已經 display左出&#22175;. 只淨d扭蛋/盒蛋. 不過就應該唔會display, 可能放左就算.

謝謝觀賞 (希望唔好介意我重POST好多之前出過D 相) 同睇小弟發下口痕. THANKS.:77:
睇左大大post既相,好...好多........好多姐姐呀~~~~:43: :43: :43:
每次見到環姐既figure,都有一種講唔出既奇妙感覺....:34:
不過見到部分figure露出度都幾高下,小朋友真係唔好咁快接觸到......:76:
睇左咁多,我對於南野七海最有興趣,好萌下~~~:71: :71:
最後,pvc女女figure,原來真係一個無間地獄黎架...
剛剛知道原來有幾張有點出現情況. sorry sorry.

thanks ULTIMATEKUUGA 大大, 手下留情只remove部份picture. 因為真係打得好辛苦.

有時間先再執一執個幾張相先再post.
原帖由 暗黑王風雷 於 8-9-2009 11:35 PM 發表

佢無講. ....我買乜, 佢都唔MIND. 有幾隻佢同我一齊買. 有一隻佢幫我買.

露出度高....但只係DISPLAY係屋企. 佢無問題WOR...... 而且我喜歡的就買. 露出度高低又如何.

有時係有D人太過限制另一方的行為.
...

大大好有心機寫呢倨post, 支持.
大大&#22021;女Figure品味同我都相似, 講真我女朋友都冇反對我買露出度高&#22021;女Figure.
正常男&#22021;, 有邊個冇睇過四仔丫, 擺d性感&#22021;Figure係屋企都好少事.
最緊要唔係出去搞搞震.
原帖由 DIG 於 9-9-2009 03:09 PM 發表

大大好有心機寫呢倨post, 支持.
大大&#22021;女Figure品味同我都相似, 講真我女朋友都冇反對我買露出度高&#22021;女Figure.
正常男&#22021;, 有邊個冇睇過四仔丫, 擺d性感&#22021;Figure係屋企都好少事.
最緊 ...

YES. 真係開心你又係咁諗.:43: